ÇASİAD, ziyaretçilerini ağırladı

Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Ziyaretçileri ile yakından ilgilenen Başkan Başaran'ın bu haftada yoğun bir ziyaretçi trafiği vardı.

ÇASİAD, ziyaretçilerini ağırladı

Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Ziyaretçileri ile yakından ilgilenen Başkan Başaran'ın bu haftada yoğun bir ziyaretçi trafiği vardı.

20 Eylül 2018 Perşembe 17:28
ÇASİAD, ziyaretçilerini ağırladı

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde İl Müftüsü Arif Gökçe ile Tacettin Arslan Camii İmam Hatibi Yahya Çelik, Fatih Camii İmam Hatibi Sefahattin Çiloğlu ve Anafartalar Camii İmam Hatibi Hüseyin Akcan ÇASİAD'ı ziyaret etti. ÇASİAD Başkanı Semih Başaran'ın, Saymanı Orkun Yalman'ın ve Yönetim Kurulu Üyesi; Deniz Tennioğlu'nun hazır bulunduğu ziyarette konuşan Müftü Arif Gökçe, Ahilik anlayışının Türk Milletinin temel değerlerinden biri olduğunu ifade etti. Dünyada Türk toplumunda hayat bulan Ahilik anlayışının kardeşlik, yardımseverlik, adalet ve terbiye gibi birçok hasleti bir arada tutan bir değer olduğunu dile getiren Müftü Gökçe; “8 asır önce tüm değerleri ile dünyada ilk kez Anadolu'da uygulamaya konulan bu kültürü, bundan sonra da canlı tutabilme adına bizlere büyük hükümlülükler düşüyor. Çanakkaleli iş İnsanlarının da bu önemli kültürün yaşatılması yönünde üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirme kararlılığı içerisinde olduğuna yürekten inanıyorum” dedi. ÇASİAD Başkanı Semih Başaran'da, Ahilik kültürünün birlikte yaşama biçimi olarak da ele alındığı toplumumuzda böylesine önemli kültürün yaşatılması yönünde sivil toplum kuruluşlarının ciddi bir çaba içerisinde olduğunu belirtti.

ÇASİAD daha sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Hacı Bekir Tuncer ile ÇÖMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Özgür Özay'ı ağırladı. Ziyarette ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, Başkan Yardımcısı Semih Toprak, Saymanı Orkun Yalman, Yönetim Kurulu Üyeleri; Mustafa Ertuğrul, Özgür Sınmaz, Deniz Tennioğlu ve Burak Kunt hazır bulundular. Ziyarette konuşan ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, Türkiye'yi ileri noktalara getirecek gücün üniversite ve sanayi işbirliği olduğunu söyledi. Başaran; “Üniversiteler esasen bir toplumun beyni hükmündedir. İşi akıl edip, yönetip, planlayan, uygulayan ve gerektiğinde kontrol eden, çeşitli uyarılarda bulunan ana düşünsel kurumlardır. Sanayi de bu memleketi ayağa kaldıracak olan güçtür. Üniversite ve sanayiyi sağlıklı bir şekilde bir araya getirip, tanıştırıp, aradaki iş birliğini düzgün kurabilirsek bu memleketin geleceğini çok daha güzel bir şekilde inşa edebiliriz. Kurumların birbirleriyle tanışması, neler yapabileceklerini görmeleri, kıymetlerini biliyor olması bu anlamda son derece önemlidir” dedi. Birlikte çalışmanın önemine değinen ÇÖMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Özgür Özay, bölgemizde KÜSİP çalışmaları kapsamında bakanlığın ve TÜ Teknopark'ın fırsatlarından, yapılabilecek işlerden bahsederek önerilerde bulundu. Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Hacı Bekir Tuncer de konuşmasında bilgi ve üretim ağının kamu işbirliği ile destekleneceğini belirtti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çasiad
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol