Çavdar; “Bu geçici görev iptal edilmelidir”

Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, İl Sağlık Müdürlüğü’nün Gelibolu Devlet Hastanesi’nden bir sendika üyesini, Biga Devlet Hastanesi’ne 4 ay süreyle görevlendirmesine tepki gösterdi.

Çavdar; “Bu geçici görev iptal edilmelidir”

Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, İl Sağlık Müdürlüğü’nün Gelibolu Devlet Hastanesi’nden bir sendika üyesini, Biga Devlet Hastanesi’ne 4 ay süreyle görevlendirmesine tepki gösterdi.

31 Ağustos 2018 Cuma 16:08
Çavdar; “Bu geçici görev iptal edilmelidir”

Konu ile ilgili açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar; “Bilindiği üzere kurumlar işleyişlerini sürdürebilmesi için ihtiyaç halinde bir hastaneden başka bir hastaneye geçici süreyle sağlık çalışanı talep etmekte ve kurum amirleri de bu tür görevlendirmeleri yapmaktadır. Bu uygulamaların adaletli ve hakkaniyetli olması için de bakanlık yapılacak uygulamalar için bir takım tedbirler almış kanunlar yönetmelikler ve genelgeler yayınlamıştır. Bu gerekçeyle  ‘Bakanlık önceden duyurmak suretiyle talepte bulunan personeli görevlendirebileceği gibi ihtiyaç halinde resen de geçici görevlendirme yapabilir’ demiştir. Bu şekilde görevlendirilen personel için süre bir mali yılda iki ayı geçemez. Memuriyet mahallindeki Valiliklerce de bu şekilde görevlendirilen personel için süre bir mali yılda her seferinde üç ayı ve toplamda altı ayı geçemez Hükmüne yer verilmişken hiçe sayılan bu anlayışlarla İl Sağlık Müdürlüğü Gelibolu Devlet hastanesinden bir üyemizi ihtiyaç var diyerek Biga devlet hastanesine 4 ay süreyle görevlendirmiştir. Bu kadar uzun süre yapılan görevlendirmenin amacı nedir. Nerede kalacağı ve görev yolluğuyla ilgili hiçbir işlem yapmayan müdürlük bunları hesaba katmış mıdır. Yapılan görevlendirmede gönüllülük esası aranması gerekirken böyle bir uygulamaya neden gidilmemiştir. Görevlendirme yapılacak hastanenin başhekimine görevlendirmeye gidebilecek uygun ismin kendilerine bildirilmesi talep edilmesi gerekirken neden hastane yönetimine sorulma gereği dahi duyulmamıştır. Görevlendirme evrakı neden gizli belge olarak kişiye tebliğ edilmiştir” dedi.

“Gönder gitsin mantığı yanlıştır”

“Oturduğu yerden sen 4 ay görevlendirmeye gideceksin demek ne kadar hakkaniyetlidir” diyen Turan; “Kaldı ki üyemiz daha öncede ihtiyaca binaen Biga devlet hastanesine geçici görevle görevlendirilmişken tekrar aynı kişinin görevlendirilmesi etik midir? Yoksa kasıtlı mıdır. ‘Kıbrıs görevlendirmesine gönüllü olan var mı diye yazılı beyanda bulunan il Sağlık Müdürlüğü talep çok olunca bu işi bakanlık yapacak biz müdahil olamıyoruz’ diyen anlayış Gelibolu için neden böyle bir uygulamaya gitmiştir. Aylardır Gelibolu başhekimi hakkında tüm uyarılarımıza rağmen hiçbir işlem yapmayan İl Sağlık Müdürü Başhekimin elini mi güçlendirmek istemiştir. Yoksa Başhekime görevlendirmeyle ilgili isim sormuşta Başhekim bu kişinin ismini mi vermiştir. Ancak Gelibolu Başhekimi kendilerine sorulmadığı görevlendirmenin İl Sağlık Müdürlüğünce yapıldığını bizlere beyan etmiştir. Kendisinin bilgisi dışında sorulmadan yapıldığını söylemektedir. Gelibolu Devlet Hastanesi personel sıkıntısı gerekçesiyle bayramda nöbet tutamaz raporu olanları bile nöbete yazmak zorunda kaldığını söylerken ve kendi kurumunun ihtiyacı hat safhadayken bu görevlendirmenin amacı ne olmuştur. Bu görevlendirmenin özellikle bu kişiye yapılması talimatı kim tarafından verilmiştir. Biga Devlet Hastanesine 2. Basamak yoğun bakım açıldığı gerekçesiyle yapıldığı söylenen görevlendirmeden önce hastane dışına ve Biga içerisine tayin yapılmışken bunlar hesaplanmış mıdır. Şimdi sorunu yoğun bir hastaneden başka bir yoğun hastaneye bir hemşireyi usulsüz görevlendirerek çözdüğünü mü düşünüyorsun. Gönder gitsin mantığı yanlıştır. Kadrosu Biga devlet hastanesinde olup yıllardır Çanakkale de ve merkez TSM’lerde olanları hastaneye çek sonra ihtiyaç olursa gereken görevlendirmeleri kanun yönetmeliklere uygun yap biz de gereken özveriyi gösterelim” şeklinde konuştu.

Kurumlar kimsenin özel mülkü değildir

Çavdar sözlerini şu şekilde sürdürdü; “İl Sağlık Müdürü bu görevlendirmeyi derhal iptal etmeli ve bu görevlendirmeden önce yapması gerekenleri yapmalıdır. Bunlarda yetersiz kalınırsa görevlendirme yapmak zaten yetkisi dahilindedir. Hakkaniyet çerçevesinde yapılan her şeyin yanında olduğumuz gibi yapılan her türlü yanlışın da karşısında olacağımız buradan beyan etmek istiyorum. Kurumlar kimsenin özel mülkü değildir. Ben yaptım oldu mantığı ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bu döneme de sağlık çalışanları küstürülmemelidir. Buradan ilgili makamlara seslenmek istiyorum. Bu tür haksızlıklara müsaade edilmesin. Çalışanların hakları korunsun ve aksini uygulayanlar için gerekli yasal işlemler yapılsın.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Sağlık Sen
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol