CHP’ye 2,5 Milyona yeni il binası

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, güncel siyasi olaylar ve kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve yeni bir parti binası satın aldıklarını açıkladı.

CHP’ye 2,5 Milyona yeni il binası

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, güncel siyasi olaylar ve kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve yeni bir parti binası satın aldıklarını açıkladı.

17 Şubat 2020 Pazartesi 16:49
CHP’ye 2,5 Milyona yeni il binası

Parti binasında düzenlediği basın açıklamasında konuşan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan dolayı toplumun her kesiminin büyük endişe içerisinde olduğunu belirterek; “Hangi konuya el atılsa bir kriz ile karşı karşıya kalınıyor. Yurttaşlarımız bu içinde bulunduğu durumu hak etmiyor. Dolayısıyla ülkemizin içinde bulunduğu bu zor koşullardan çıkabilmek için Cumhuriyet Halk Partisine çok daha fazla ihtiyaç vardır. Bizlerde bunun bilincinde olarak örgütümüzle, yöneticilerimizle birlikte çalışarak ülkemizin içinde bulunduğu bu durumdan çıkışı sağlamak için el ele çalışacağız. Cumhuriyet tarihimizin en kötü dönemini birlikte yaşıyoruz. Ekonomimiz o kadar kötü bir şekilde yönetiliyor ki; ülkedeki işsiz sayısı 8 Milyona dayanmış durumda. Her 5 gençten 2'si işsiz. İnsanlar artık toplu intihar ediyorlar. Eşiyle, kardeşiyle toplu olarak intihar ediyorlar. Saray sosyetesinin ise bu durum umurlarında bile değil” dedi.

“Üreten bir Türkiye yaratmak zorundayız”

“Ülkemizin sorunlarını çok iyi biliyor ve bunun için projelerimizi hazırladık” diyen Güneşhan; “Çözüm önerilerimizde hazır. Ülkemizde acil olarak yapılması gerekenlerin başında, halkımızın insan onuruna yakışır biçimde yaşayabilmesi için öncelikle demokrasiyi, adaleti ve hukukun üstünlüğünü tekrar inşa edeceğiz. Herkes düşüncesini özgürce ifade edecek, düşünce özgürlüğünü en geniş şekilde sağlayacağız. Kimse düşünceleri için hapse atılmayacak tutuklanmayacak. Devlette olmazsa olmaz olan liyakati kesinlikle sağlayacağız. Üreten bir Türkiye yaratmak zorundayız. Türkiye maalesef bugün üreten değil; tüketen bir ülkedir. Üretimi önce tarlada, sonra sanayi de sonra da üniversitelerde bilim üreterek başlayacağız. Sanatta kültürde üretimimizi arttıracağız. İktidara gelir gelmez ilk yapacağımız şey aile sigortasını güncelleyerek hayata geçirmektir. Bu ülkede yaşayan herkesin evine mutlaka zorunlu ihtiyaçlarını karşılayan bir ekonomik girdi sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

“Kongreler bizim için bayramdır”

CHP İl Kongresi’ne Çanakkale halkını davet eden Güneşhan; “Hepinizin bildiği gibi İl Kongreleri sürecinin sonuna geliyoruz. Önümüzdeki 23 Şubat 2020 tarihinde İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongreler bizim için bayramdır, şölendir. Partililerimizin bir araya gelip, partimizin yetkili organlarını seçtiği en önemli organizasyonlardır. Bu vesile ile tüm partililerimizi, tüm Çanakkale halkını il kongremize davet ediyorum. Kongremizin Çanakkale'ye ve partimize yakışır bir şekilde gerçekleşeceğine olan inancım sonsuzdur” ifadelerini kullandı.

2,5 milyona yeni bina alındı

Çanakkale’de yetersiz olan CHP il binasını yeni bir yere taşımak için parti binası satın aldıklarını kaydeden Güneşhan; “Çok uzun zamandan beri çalışmasını sürdürdüğümüz ve Çanakkale'de içinde bulunduğumuz ancak yetersiz olan il binamızı yeni bir yere taşımak için parti binası satın aldık. Şu anda mevcut durum itibariyle kullanmamız çok zor ancak en kısa sürede inşaatını tamamlayarak yaklaşık 650 metrekare alanda partililerimize ve halkımıza hizmet vereceğiz. Cumhuriyet meydanı arkasında eski Koton Mağazası ile Bombacı Hasan adlı işletmenin arasında bulunuyor yeni binamız. Taban alanı 150 metrekare, toplam inşaat alanı ise yaklaşık 650 metrekaredir. Binanın vergileri, DASK ve diğer sigortaları ile birlikte toplamda 2 milyon 445 bin lira maliyeti olmuştur. Perşembe günü tapu devir teslimi gerçekleşmiştir” dedi.

“Görev süremde en başarılı dönemlerimizden birini yaşadık”

 Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Metin Ümit Ural'ı desteklemesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Güneşhan şu şekilde konuştu; “Sayın Ülgür Gökhan bizim belediye başkanımızdır. İki aday var; iki adaydan biri lehine taraf olması son derece doğaldır. Parti içi bir yarış yapılıyor, ben bunu son derece normal karşılıyorum. Benim açımdan da herhangi bir sorun yok. Demokratik bir yarış yapılacak tüm delegelerimiz özgür iradeleriyle oylarını kullanacaklardır. İki yıl görev yaptım; bu süreçte en başarılı dönemlerimizden birini yaşadık. Aynı süreçte parti içi demokrasinin en geniş şekilde uygulandığı bir dönemi yaşadık. Sadece seçim sonuçlarıyla değil; hem Çanakkale'nin hem de partililerimiz ile seçilmişlerimizin hak ve hukuklarını en iyi şekilde koruduk. Yaptıklarımız ortada; ben üye ve delegelerimizin sağduyusuna inanıyorum. Doğu karar vereceklerdir; verdikleri doğru kararı da hep birlikte göreceğiz” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol