ÇOMÜ Bologna süreçleri gerçekleştirildi

ÇOMÜ eğitim öğretim programlarının dahil olduğu Bologna süreçleri ile ilgili toplantı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

ÇOMÜ Bologna süreçleri gerçekleştirildi

ÇOMÜ eğitim öğretim programlarının dahil olduğu Bologna süreçleri ile ilgili toplantı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

05 Aralık 2018 Çarşamba 18:05
ÇOMÜ Bologna süreçleri gerçekleştirildi

Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve ÇOMÜ Bologna Koordinatörü Prof. Dr. Dinçay Köksal ile bölüm koordinatörleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin kalite sıralamasında daha üst seviyelere çıkarılmasının temel gündem maddesi olduğunun altını çizerek şunları söyledi:  “Bu güne kadar esas gündemimiz olan üniversitemizi kalite sıralamasında üst seviyelere taşımak için buna temel oluşturacak huzurlu bir üniversite ortamı için mücadele ettik. Bu bizim büyük bir enerjimizi, çabamızı ve zamanımızı aldı. Ama buna değdi. Ben ve sizin gibi hocalarımız bu konunun üzerine ciddiyetle giderek gerekenin yapılmasını sağladık. Üniversitemiz ciddi bir badireyi atlatarak huzurla çalışan bir üniversite oldu. Bundan sonra büyük bir mutlulukla hepimizin farkına varması gerekir ki üniversitemiz esas gündemi ile çalışmaya devam edecek. Bu bir şanstır. Bütün bu tecrübeden, çabadan sonra geldiğimiz nokta üniversitemiz için bir şanstır. Bu şansın bir sonuca dönüşebilmesi için her şeyden önce bunun farkına varmamız gerekir. Bu farkındalıkla yapmamız gereken asıl işlere yoğunlaşmalıyız.”

25 yıllık tarihine sığabilecek çalışmaları son üç yılda yaptık

“Üniversitemizin 25 yıllık geçmişinde gelişimi açısından yapılması gereken çok sayıda çalışmayı son üç yıla sığdırarak yaptık. Bunu yaparken sadece üniversitemizin fiziksel alt yapısına yatırım yapmadık. Örneğin üniversitemizin bilgi işlem alt yapısının gelişmesi gerekiyordu. Bugüne kadar fena halde ihmal edilmiş bir şeydi. Her yoğun dönemde öğrencilerin şikayet ettiği, hocalarımızın hızdan şikayet ettiği bir bilgi işlemle bu üniversite yoluna devam etmeye çalışıyordu. Biz son üç yılda bilgi işlemin alt yapısına çok ciddi yatırım yaptık. Ne gerekiyorsa satın alındı. Hangi sistem gerekiyorsa o kuruldu. Üniversitemiz bilgi işlem anlamında neredeyse bütün sorunlarını çözmüş bir üniversite haline geldi” diyen Rektör Acer; “Bunu yaparken temel gündemimiz olan üniversitemizi daha kaliteli bir üniversite yapma çabasından şaşmadık.  Bunun için huzurlu bir ortam oluşması gerekiyordu bunu oluşturduktan sonra şimdilerde bölüm başkanları ile toplantılar yapıyoruz. Üç kere toplandık daha iki toplantı yapacağız. Gündemimiz üniversitemizin akademik çalışmalarını nasıl arttırabiliriz. Bölüm başkanlarından hep şunu istiyoruz; bölümde bulunan hocalarımızın bir araya gelip akademik konuların konuşulacağı ortamlar oluşturmak, daha fazla bilimsel çalışma yapmak ve bunlara daha fazla kaliteli bilimsel yayına dönüştürmek. Bunun çabası içindeyiz. Bu tabi rektörlüğün, yöneticilerin yapacağı iş değil. Bizim buradaki rolümüz sizlerin çalışma ortamını hazırlayarak önünüzü açmak ve sizlere gereken desteği sağlamaktır. Biz bu konuda imkânlar dâhilinde gerekli olan neyse onu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Üniversitenin gelişimi açısından Bologna süreçleri ile ilgili bu toplantının da çok önemli olduğunun, Türkiye’nin bugüne kadar bu süreçle ilgili çok şey yaptığının ve belli bir noktaya geldiğinin altını çizen Prof. Dr. Acer, YÖK’ün istediği hususular bağlamında Bologna sürecinin gerektirdiği bilgilerin güncellenmesinin belirtilen süre içinde tamamlanmasının önemini vurguladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ise Bologna sisteminin dinamik bir sistem olduğunu ve kalite yönetim sistemlerinin çok önemli bir parçası olduğunu belirterek; “ Üniversitemizde bu süreç 2014-2015 yılında başladı. Üniversitemiz diplomaları artık bu etiketle veriliyor. Bu sistem ile öğrencilerimize birçok kapı açılıyor ve mezunlarımız dünyanın başka yerlerindeki öğrenciler ile uyumlu hale geliyor. Ayrıca artık bir öğretim elemanı kendi dersi ile ilgili performansını değerlendirebilecek” dedi.

GSF Dekanı ve ÇOMÜ Bologna Koordinatörü Prof. Dr. Dinçay Köksal, Bologna sürecine ilişkin çalışmalar hakkında değerlendirmeler yaparak, süreçle ilgili yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi ve öğretim elemanlarından gelen soruları yanıtladı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleComuBologna
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol