ÇOMÜ’de 3. Trakya Acil Tıp Günleri

ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve Türkiye Acil Tıp Derneği ortaklığında düzenlenen 3. Acil Tıp Günleri Sempozyumu ÇOMÜ ev sahipliğinde yapıldı.

ÇOMÜ’de 3. Trakya Acil Tıp Günleri

ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve Türkiye Acil Tıp Derneği ortaklığında düzenlenen 3. Acil Tıp Günleri Sempozyumu ÇOMÜ ev sahipliğinde yapıldı.

25 Eylül 2018 Salı 13:58
ÇOMÜ’de 3. Trakya Acil Tıp Günleri

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan sempozyumun açılış törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, Türkiye Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ersin Aksay, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Alper Akçalı, akademik personel ve sağlık personeli katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kısa tanıtım filminin izlenmesinin ardından açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur; “2016 yılında Türkiye Acil Tıp Derneği ile birlikte Acil Tıp neden Trakya yolunda olmasın dedik ve bu serüveni başlattık” diyerek sempozyumun ilkinin Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde, ikincisinin Edirne’de Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, üçüncüsünün ise ÇOMÜ ev sahipliğinde 2018 Troya Yılı içerisinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yasadıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Akdur, sempozyum konusunun “Acil Serviste Kritik Hasta Bakımı” olduğunu belirterek bu konuda alanında uzman eğitmenlerin sempozyum sürecinde deneyimlerini, bilgilerini paylaşacaklarını bildirdi ve sempozyumun başarılı geçmesini diledi. Türkiye Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Prof. Dr. Ersin Aksay, konuşmasında Türkiye Acil Tıp Derneği’nin çalışmaları ilgili bilgiler verdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, 3. Acil Tıp Günleri Sempozyumu’nun ÇOMÜ ev sahipliğinde yapılıyor olmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek Acil Tıp’ın geçmişten günümüze kadar çok ilerlediğini vurguladı. Konuşmaların ardından katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Yücel Acer adına teşekkür plaketini Prof. Dr. Süha Özden aldı. Hediye takdiminin ardından Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Denizbaşı Altınok’un oturum başkanlığı yaptığı sempozyuma geçildi. Üç gün süren sempozyumda alanında uzman eğitmenler Acil Serviste Kritik Hasta Bakımı konusunda bilgi ve deneyimleri aktardılar.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Comu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol