ÇTB Meclisi toplandı

Çanakkale Ticaret Borsası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Üyelerinin katılımları ile gerçekleşti.

ÇTB Meclisi toplandı

Çanakkale Ticaret Borsası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Üyelerinin katılımları ile gerçekleşti.

27 Eylül 2018 Perşembe 14:54
ÇTB Meclisi toplandı

ÇTB Meclisine Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan ve İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan onur konuğu olarak katıldı. Meclis Başkanı Abdullah Deniz’in Başkanlığında yapılan toplantında ilimizin ve ülkemizin istihdam hedefleri, bu hedeflere ulaşmada iş dünyasına sağlanan kolaylıklar, Çanakkale tarım ürünlerinin tanıtım çalışmaları, TOBB Nefes Kredisi kampanyası konuları üzerinde duruldu. Meclis Başkanı Abdullah Deniz ÇTB Meclisine konuk olarak katılan Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan ve İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan’a teşekkür etti. Toplantıda konuşan İŞKUR İL Müdürü Ali Çalışkan; “İŞKUR Genel Müdürlüğümüzün bu yıl 1 milyon 250 bin istihdam hedefi var. Geçen yıl 1 milyon 80.000 kişi İŞKUR kanalıyla işe yerleştirildi. Bizlerde bu konulara ilişkin bir aktarım yapmak istiyoruz sizlere. Ülkemiz kur farklarından kaynaklanan zor bir dönemden geçiyor. Ekonomimize müdahale ediliyor. Bunu hepimizde izliyoruz. Tabi fırsatçılar da var ekonomiyi %300 birçok üründe zamla karşılıyoruz. Bunları somut olarak görüyoruz, izliyoruz, alışveriş yapıyoruz zaten yaşıyoruz. AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Sayın Bülent Turan ile bir açılıştaydık. Çanakkale için dedi ki, 52 milyon dolarlık meyve sebze ihracatımız bu sene 122 milyon dolara çıkmış. Böyle bir artıştan bahsetti. Üretimde istihdamda somut, gözle görülür bir düşüş olmamasına rağmen kur farklarından kaynaklanan bir karmaşa var, müdahale var. Genel Müdürlüğümüz tüm verileri takip ediyor. Geçen hafta itibari ile tüm Türkiye Genelinde 14.023 kişi işten çıkarılmış. Bundan sonra afaki işten çıkarmalar olur mu bilemiyoruz ama ne istihdam da ne üretimde bir ciddi, hatırı sayılır bir düşme şuan için yok. Şunu vurgularsak, ihracatta, turizm gelirlerinde artış var ama kurdaki farklılıktan yaşanan bir karmaşa da var. Bunu kimse yadsıyamaz. Çünkü sanayi üretiminin önemli bir bölümü yurtdışından hammaddeyi ithal ediyor. Bu ithalat euroyla, dolarla. Bunun üretime yansımaması diye bir şey söz konusu olamaz. Ama daha önce Cumhurbaşkanımız teğet geçecek dedi. Hakikaten de öyle oldu. Bunu da atlatacağız, 15 Temmuzu,17-25 Aralık atlattık. Bunu da atlatacağız. Biz toplum olarak bu konuda bir direnç kazandık. Bu da geçecektir” dedi.

Çağırın biz ayağınıza gelelim

“Sizlerden ricamız bizim Bakanlığa aktarmamız gereken ne varsa bize aktarsınlar biz gerekli mercilere iletiriz” diyen Çalışkan; “Biz bunun için de buradayız. Hakikaten devletimizin, hükümetimizin, bakanlığımızın sağladığı imkânları daha çok değerlendirelim daha çok işbirliği yapalım. Şu zor dönemi de üreticimizin firmalarımızın atlatması için elimizden ne geliyorsa biz İŞKUR olarak yanınızdayız. 7/24 telefonlarımız sizlere her zaman açık. Müdürlüğümüz de öyle. Her zaman bizlere danışmak için işbirlikleri için sizleri Müdürlüğümüze de bekleriz. Çağırın biz ayağınıza gelelim. Nasıl isterseniz yeterki birlikte bir şeyler yapalım. Ben kurumum adına, arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan ise tarlada ve bahçede çalıştırılacak insan bulunamadığını belirterek, üreticinin bahçesine işçi götürebilmemiz için İŞKUR’un Ziraat Odaları ile işbirliğinde bir sistem oluşturulması gerektiğini belirtti. Pehlivan; “Üreticinin desteklenmesi yönünde sıkıntı var. Tarım ve hayvancılık sektörüne öncelik getirilmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi. İŞKUR Uzman Ahmet Çöllü ve İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Handan Ersöz tarafından MEGİP, İlave İstihdam Teşviki, Bir Senden Bir Benden Teşviği, İşbaşı Eğitim Programları ile ilgili Meclis üyelerine ayrıntılı sunum gerçekleştirildi. Toplantının son bölümünde Borsa Meclis üyelerinden gelen soruları yanıtlayan İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan meclis üyelerine ihtiyaç duydukları tüm alanda İŞKUR olarak daima yanlarında olacaklarını belirtti. Toplantıda daha sonra Çanakkale’nin tarım ürünlerinin tanıtımları ile ilgili olarak Borsa ve Bayramiç Ziraat Odası işbirliğinde gerçekleşebilecek fuar ve organizasyonlar üzerinde duruldu. Başkan İsmail Pehlivan, Bayramiç Ziraat odası olarak yapmış oldukları çalışmalar ile ilgili Borsa Meclisine bilgiler verdi.

KOBİ Destek Kredisi

Borsa Meclisi’nin diğer gündeminde ise TOBB Kobi Destek Kredisi yer aldı. Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen, geçtiğimiz iki yılda kredilerde durgunluğun yaşandığı ve faizlerin yükseldiği dönemlerde TOBB, oda ve borsaların desteği ile Nefes Kredisi’ni başlatarak KOBİ kredilerinde yeni bir dönem başlattığını ifade etti. 2016 yılında Nefes Kredisi ile 5 milyar, 2018’in başında 7,5 milyar TL düşük faizli kredi ile yaklaşık 75 bin KOBİ’ye destek olunduğunu belirten Üzen; “TOBB ile oda ve borsalar elini bu dönem de taşın altına koyarak üyesinin yanında olduğunu gösterdi. Nefes Kredisi’nin devamı niteliğindeki KOBİ Destek Kredisi’ni başlattı” dedi. KOBİ Destek (Nefes) Kredisi’nde bu dönem 8 bankanın olduğunu belirten Başkan Üzen; “TOBB üyesi KOBİ’ler Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, İş Bankası, Yapı Kredi, Garanti Bankası’ndan kredi kullanabilecek” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol