ÇTSO Meclisi toplandı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kasım 2019 ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.

ÇTSO Meclisi toplandı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kasım 2019 ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.

15 Kasım 2019 Cuma 13:10
ÇTSO Meclisi toplandı

Meclis açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç; “2019 yılı 3 çeyreği geride bırakıp 4’üncü çeyreği de yarıladık. İlk 9 aylık süreçte ekonomimiz yaşanan terör olayları sebebiyle ciddi yaralar aldı ve istikrarsız ve güvensiz bir ortam olmuştu, bu süreçte maalesef birçok sektör geriledi, yerinde saydı kısacası ekonomik dengemiz bozuldu. Büyüklerimizin önemli sözleri aklımıza gelirken geçmişten ders çıkarıp moral ve motivasyonumuz ile önümüze bakmamız gerekir diye düşünüyorum. Kredi faiz oranları düşmeye başladı. Yine devlet yetkililerimiz açıklamış olduğu, ekonomiye destek paketleri piyasaları rahatlattı ve birçok sektörde hareketlilik başladı. Öncelikle bu süreçte ülkemizin geleceği için dik duruş sergileyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emek harcayan herkese teşekkürü borç bilirim. 2019 yılının son aylarında turizm sektöründe ciddi bir ivme yakaladık. Türkiye’nin birçok ilinde ve Çanakkale’mizde ziyaretçi rekorları kırıldı. Özellikle Çanakkale de Troia Müzemizin açılması ziyaretçi sayımızı 2 ye katladı. Gelibolu yarımadası tarihi alandaki kıymetli çalışmalar ve etkinlikler, Dalış turizmi için verilen çabalar, yine Çanakkale turizminin gelişmesi için emek harcayan başta devlet büyüklerimiz ve turizm camiamızdaki acenta sahipleri, otelcilerimiz, STK’larımız ile başarıyı elde ettiğimizi düşünüyor, Çanakkale’miz için emek harcayan herkesi kutluyorum” dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına Kasım ayı olağan Meclis konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise; “Son Meclis toplantımızdan bu yana 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutladık, 10 Kasım’da Atamızın ebediyete intikalinin 81. Yılında Ulusça bir kez daha yad ettik. Bugün de bu vesileyle başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu Vatan için can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum. Başkanımızın da dediği gibi, Barış Pınarı harekatında şehit düşen askerlerimize de Allah’tan rahmet diliyor, kahraman Mehmetçiğimize başarılar diliyoruz. 2018 yılının Ağustos ayında ülkemizde ekonomik olarak başlayan dalgalanmadan ticaretimizin negatif etkilendiği bu durumdan kurtulmanın yolu olarak dış ticareti görüyoruz” diye konuştu.

Engin’e Meclis Şeref Üyesi unvanı

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Önergemiz var bizim. Odamızın bir tane Meclis Şeref Üyesi var Sayın rahmetli Hacı İbrahim Bodur Bey, biz ikinci Meclis Şeref Üyeliğine de geçmiş dönem başkanımız Bülend Engin Beyi Yönetim Kurulu olarak öneriyoruz. Şimdi onu oylayacağız” dedi. Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç, “Evet Selçuk Başkanımızın önergesini sizlerle paylaşalım. Bir önceki Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bülend Engin Beyin Meclis Şeref Üyesi unvanı verilmek üzere Meclisimize davet edilmesini paylaştı Başkanımız. Oylarınıza sunuyoruz. Yönetim Kurulu Eski Başkanımız Sayın Bülend Engin’e “Meclis Şeref Üyesi” unvanı verilmesine oybirliği ile karar verildi” diye konuştu.

Semizoğlu; “Yatırımcının önünü açan bürokratlara ihtiyacımız var”

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Şimdi arkadaşlar fidan dikme organizasyonundan sonra Çanakkale Milletvekilimiz Jülide Hanım ile buraya geldik. Turgay Başkan, Yönetimden, Meclisimizden arkadaşlarımız vardı. Her ay şuradan dile getirdiğim bürokrasiyi gene dile getirdim. Artık olay şuna döndü bürokrat işadamının parasını saymaya başladı. Şu onu kazanıyordur, bu bunu kazanıyordur diye. Bu çok tehlikeli bir şey Sayın Vekilime de bunu dile getirdim. Diyorlar ki her geçen Truva otobüsünün hasılatı Turgay Bey’in cebine kalıyor. Her geçen odun yüklü tırın parası benim cebime kalıyor. Her geçen sigorta poliçesinin parası Orçun Bey’in cebine kalıyor. Öyle bir şey yok arkadaşlar. Kimse hayatından memnun değil herkes yanındakinin işine bakıyor. Ama biz çalışıp, üretmezsek bize bakacak kimse yok. Biz sabit gelirli maaşlı insanlar değiliz. Onun için bir daha  söylüyorum bizim bardağın yarısının dolu olduğunu gören, boş olduğunu değil dolu olduğunu gören ve iş insanının yatırımcının önünü açan bürokratlara ihtiyacımız var arkadaşlar. Bunu her ay bu Meclisten söylemeye devam edeceğim. Sizden de ricam bulunduğunuz ortamlarda lütfen bunu cesurca söyleyin. Çünkü biz kimseye hakaret etmiyoruz. Kimseden de bir şey istemiyoruz. Kanun da yazılı olan haklarınızı bize diyorlar ki şirket kur. Geliyorsunuz Ticaret ve Sanayi Odası’na şirketi kuruyorsunuz. Hesap aç, gidiyorsunuz bankaya hesabı açıyorsunuz. Haklarınızı zamanında almak için, hizmet vermek için maaş alan insanların gereğini yapmasını istiyoruz. Biz iş yapmazsak maaş ödeyemeyiz, SGK prim ödeyemeyiz, vergi ödeyemeyiz evimize ekmek götüremeyiz. Herkes işini yapsın. Biz burada niye konuşuyoruz arkadaşlar? Biz burada bir aileyiz, bakıyorum hiç yabancı yok. Odanın personeli ve Meclis üyelerimiz var. Burada çıkalım konuşalım bunları. Burada bunları konuşmamız lazım. Bunları basının önünde de konuşmamız lazım” dedi.

ÇTSO kimseyle kavgalı değil”

“Şimdi geçen hafta konuşmamda belirttim. Belgrad’daydım Burak Kunt arkadaşım, sessiz boru konusunda sizleri tebrik ediyorum. 2 senedir Burak Kunt arkadaşım burada Komite Başkanıyken bunları dile getirmeye başladı. Meclis Üyesi oldu dile getirmeye devam etti. Çanakkale Belediye Meclis Üyesi oldu devam ettirdi ve aldı. Tebrik ediyorum arkadaşımı sektörü adına. Çanakkale’deki tüketiciler adına teşekkür ediyorum. Şimdi orada Sayın Belediye Başkanı’nın bir sözü var Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 2 senedir nerede? Burada Başkanım burada. Şimdi bunu yaptı ben kulaklarımı tıkadım, Belgrad’dayım” diyen Semizoğlu; “İnanır mısınız 15 kişi aradı Başkanım sen cevap vermeyecek misin? Ya bir şey demedi ki nerede diye sordu. Bilmiyorsa yeri belli koca bina şimdi herkes şunu bekliyor. Selçuk bey çıksın Belediye Başkanı’na cevap versin. Belediye Başkanı da ona cevap versin. Ne oldu? Oda ile Belediye kavgalı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası kimseyle kavgalı değil arkadaşlar. Hiçbir zaman da kavga etmeyecek. Hakkını da koruyacak, saldırılara da cevap verecek ama kimseyle kavga etmeyecek. Biz Odamızın üyesini iş arkadaşlarımızı kendini geliştirmesi, ticaretini geliştirmesi, ilimize yatırımcılar gelmesi için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Ama lütfen bu feryadımızı dışarı vuralım. Yanlış gördüğümüz her şeyi eleştirelim, Odanın Yönetimini eleştirelim. Belediye Yönetimini eleştirelim, Özel İdareyi eleştirelim. Çünkü eleştirmeden kimse bir şey bilemez ki monoton bir hayat her gün işine gelip gidiyorsun, hiç bir şey yapmazsak da burada Odanın Yönetimi, Meclisi burada. Ama biz iş yapan tarafında olalım. Lütfen şu sessizliğimizi bozalım istiyorum” şeklinde konuştu.

Hesap İnceleme Komisyonu’nun 2019 Ekim ayı mizanı ile ilgili raporunun okunması ve onaylanmasının ardından gündeme gelebilecek diğer konular görüşüldü.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çtsoMeclisKasım2019
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol