ÇTSO’da sinerji toplantıları

ÇTSO Yönetim Kurulu, “Sinerji Toplantıları” kapsamında 3 no’lu meslek grubu üyeleriyle bir araya geldi.

ÇTSO’da sinerji toplantıları

ÇTSO Yönetim Kurulu, “Sinerji Toplantıları” kapsamında 3 no’lu meslek grubu üyeleriyle bir araya geldi.

30 Kasım 2018 Cuma 14:24
ÇTSO’da sinerji toplantıları

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak süt ve ürünlerinin toptan ve perakende ticaret, sütü sağılan büyük baş hayvan yetiştiriciliği, peynir lor ve çökelek imalatı ve balıkçılık, sektörlerinde faaliyet gösteren 3 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde toplandı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Meslek Grubu toplantısına, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, Komite Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Önen, Yönetim Kurulu Sayman Üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu Üyeleri, Berkin Karaca, Ersin Kahraman, Semih Toprak, Komite Başkanı Ercan Uysal, Komite ve Meclis Üyesi Ramazan Hasan Uysal, sektör temsilcileri, Cahit İleri, Ersin Karsan, Metin Ersöz, İsmail Yılmaz, Kadir Tınmaz, Sıtkı Aya, Yahya Gündüz ile Genel Sekreter Sema Sandal, Meslek Grubu Oda temsilcisi Ercan Ekim katılarak sektörde yaşanan sorun ve çözüm önerilerini gündeme getirdi.

“Kümelenme modeli uygulanmalı”

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu yaptığı konuşmada; “Mandıracıların en büyük sorunu peynir altı suyu, konunun çözümü için peynir altı suyu alan firmalarla görüşüldü. Firmalar da peynir altı suyu garantisi olursa tesis kurulması konusunda destek vereceklerini söyledi. Valiliğimiz ile yakın bir tarihte yaptığımız toplantıda konuyu gündeme getirdik. Yetkililer tarafından peynir altı suyu ve süt tozu tesisi kurulması amacıyla belli sayıda firmanın bir araya gelmesi ile tesis kurulması için verilen Devlet Destekleri olduğu ifade edildi. Ezine Gıda İhtisas OSB’de bu tip bir tesisin mutlaka kurulmasını istiyoruz. Bu tesisin mandıracıların birlikte hareket ederek, rekabet güçlerini arttırması ve ortak ihtiyaçların giderilmesi için kümelenme modeli ile güç birliği oluşturulmasıyla yapılabileceğine inanıyoruz. Biz oda olarak bu işbirliğine öncülük etmeye hazırız.” dedi. 3 no’lu Meslek Komite Başkanı Ercan Uysal ise; “Peynir altı suyu ile ilgili 2 firmaya mecburuz. Bu mecburiyet bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Yarın bu firmalar biz peynir altı suyunu almayacağız derlerse biz işletmelerimizi kapatmak zorunda kalırız. Daha önceki yıllarda sorunlar yaşadık. Peynir altı suyunu kendi imkanlarımızla firmaların tesislerine kadar teslim ettik. Birlikte hareket edemezsek, kendi içimizde birlik olarak ortak bir çözüm sağlayamazsak hep birlikte yok olup gideriz” diyerek Oda’nın öncülüğünde böyle bir çalışmanın başlatılmasının önemini vurguladı.

“Başka çözüm yolumuz yok”

Toplantıya katılan Meslek Grubu üyeleri, benzer konuları işaret ederek peynir altı suyu ile birlikte zeytin kara suyunun da geri dönüşüm tesisleri ile hem ekonomiye kazandırılabileceğini hem de dışarıya olan bağlılığın giderilebileceğini belirterek kümelenme modeli ile Oda öncülüğünde bir işbirliği oluşumuna her zaman koşulsuz destek verebileceklerini belirttiler. Yönetim Kurulu Üyesi ve Komite temsilcisi Mehmet Önen; “Zincir marketlerin karlılığı düşüyor ve aldıkları ürünü %50’nin altında bir karla satmaları imkansız hale geliyor. Burada önemli olan marketlere ürün satmak değil, markalaşmak, butik üreticiler olmak, e-ticaret’e kendimizi hazırlamak, direk satış modelleri üzerinde çalışmalıyız. Karlılığı arttırmak için aracı firmaları aradan çıkarmaktan başka çözüm yolumuz yok” dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu, Oda ve Borsa işbirliğinde bir şirket kurulabileceğini ve bu şirkete her firma en fazla %10’luk paylar halinde ortak olabileceğini belirtti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çtsoSinerjitoplantıları
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol