ÇTSO’dan Moskova’ya iş geliştirme gezisi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ağaç, orman ürünleri, mobilya ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerini, sektörde yaşanan teknolojik gelişmeleri yakından görmeleri ve uluslararası işbirlikleri sağlamaları amacıyla Moskova’ya götürdü.

ÇTSO’dan Moskova’ya iş geliştirme gezisi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ağaç, orman ürünleri, mobilya ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerini, sektörde yaşanan teknolojik gelişmeleri yakından görmeleri ve uluslararası işbirlikleri sağlamaları amacıyla Moskova’ya götürdü.

23 Ekim 2018 Salı 14:20
ÇTSO’dan Moskova’ya iş geliştirme gezisi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 21 no’lu Meslek Komite Başkanı Hüseyin Şen, Komite Temsilcisi Caner Durgun, Meslek Grubu Üyeleri , Akın Çakan, Cahit Değirmenci, Hasan Dikmen, Rıfat Pehlivan, Uğur Durgun, Yasin Dönmez, Yüksel Özkan, İnşaat sektörü Meslek Grubu Üyeleri, Bülent Demirel, Ercan Döner, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, ÇTSO Muhasebe Sorumlusu Engin Erdoğan, ÇTSO Proje Uzmanı Gökhan Doğru ile ÇTSO 21. Meslek Komite ve Ezine Temsilcisi Ercan Ekim’in bulunduğu heyet 22 Ekim Pazartesi günü temaslarına Moskova Ticaret Müşavirliği ve Moskova Ticaret Odasını ziyaret ederek başladı. Moskova Ticaret Başmüşaviri Ferüdün Başer ve Moskova Ticaret Müşaviri Murat Haydar Öztürk’ün ev sahipliğinde Moskova Ticaret Müşavirliğinde gerçekleştirilen ziyarette, Moskova’da ağaç orman ürünleri, mobilya ve inşaat sektörünün mevcut durumu ve olası iş fırsatları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Moskova Ticaret Müşaviri Murat Haydar Öztürk, ÇTSO heyetine Moskova’nın ağaç, orman ürünleri ve mobilya sektörleriyle ilgili ithalat ve ihracat verilerini paylaştıktan sonra heyete, Moskova’da hali hazırda iş yapan başarılı Türk firmalarının mutlaka bir şube veya depo kurduklarını belirterek, Moskova’da bir irtibat noktası bulunmasının karşı tarafa güven vermesi ve firmanın sürekli olarak piyasada yer almasının büyük avantajlar sağladığını belirtti. Müşavir Öztürk Moskova’da firmaların çoğunlukla Limited Şirket kurduğunu ve 10.000 Ruble sermaye ile Limited Şirket kurulabileceğini belirterek, kira ödemelerinde Ticaret Bakanlığı’nın %60 varan destekleri bulunduğunu vurguladı.

Genel Sekreter Sema Sandal, 21-24 Ekim 2018 tarihlerinde, Moskova Mobilya ve Ahşap Üreticileri Derneği ve Fuar ziyareti ile üyelerin ikili iş görüşmeleri yapacaklarını, ÇTSO organizasyonda gerçekleştirilen Moskova İş Gezisine Müşavirliğimizin gösterdiği destek ve katkı için teşekkür ederek, kendilerini yakın bir tarihte hizmete açılan Troya Müzesi’ni görmek üzere Çanakkale’ye davet etti. 21. Meslek Komite Başkanı Hüseyin Şen ve Genel Sekreter Sema Sandal tarafından, Moskova Ticaret Müşavirlerimize günün anısına “Toya Atı” , “Osmanlı Belgelerinde Çanakkale Deniz Ticareti” ve “Çanakkale Sofrası” kitaplarının takdim edilmesiyle Moskova Ticaret Müşavirliği ziyareti sona erdi.

“Puşkin Müzesinde bulunan Troya eserlerini ait oldukları topraklarda görmek istiyoruz”

ÇTSO heyeti aynı gün ikinci ziyaretini Moskova Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Yury Morozov ile bir araya geldi. Görüşmede iki Oda arasında yapılabilecek işbirlikleri ile ağaç orman ürünleri, mobilya ve inşaat sektörlerinde Moskova’da gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. ÇTSO 21. Meslek Komite Başkanı Hüseyin Şen, Moskova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yury Mozorov’a verdiği bilgi ve gösterdikleri ilgi için teşekkür ederek, Puşkin Müzesinde bulunan eserlerin ait oldukları topraklara iade edilmesini ve kendilerini bu hazineleri Türkiye’de görmek üzere Troya Müzesi’ne davet ettiklerini belirtti. Genel Sekreter Sema Sandal ve 21. Meslek Komite Başkanı Hüseyin Şen tarafından Moskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yury Mozorov’a günün anısına Troya Atı’nın takdim edilmesiyle ziyaret tamamlandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çtso
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol