Cumhuriyeti gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Cumhuriyeti gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

26 Ekim 2018 Cuma 15:43
Cumhuriyeti gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir

Başkan Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türk Milleti’nin, büyük Atatürk’ün deyimiyle, en büyük eseri olan ve milletimizin şeref abidesi Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş Yıldönümünü, büyük bir sevinç ve mutluluk içinde, coşku ve heyecanla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir. Türk milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. "Hasta adam" ilan ettikleri Osmanlı'nın mirasını talan için Anadolu'ya koşanlar, milletin cesareti, kararlığı ve mücadelesi karşısında büyük bir hezimet yaşamışlardır. İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına gösterdiği şanlı direniş, işte bu ruhun ifadesidir. O gece kadını erkeği, genci yaşlısıyla milletimizin tüm fertleri, iradelerine, değerlerine, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmışlardır. Kutsal vatanımız için yüz binlerce şehidimiz bir o kadar da gazimiz bu Cumhuriyet abidesini şeref ve gururla taçlandırmaktadır. Demokrasi ve halk iradesi ile güçlendirdiğimiz Cumhuriyetimizi, milli birlik ve beraberliğimizi her zaman güçlü tutarak sahip çıkmak hepimizin asli görevidir. Bütün bir milletçe el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız. Cumhuriyet, milletimizin ve ülkemizin var olma mücadelesini başarması için yeni bir ruh ve dinamizm getirmiş ve yeni hedefler koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması ve yaşatılmasında hepimize görevler düşmektedir. Yüce Atatürk’ün Cumhuriyetle yaktığı aydınlanma meşalesini söndürmeden taşıyacak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Bu kararlılıkla ve inançla "Millete efendilik yoktur, hizmet vardır” düsturuyla hiçbir ayrım gözetmeden ilçemize ve ülkemize en iyi şekilde hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Cumhuriyeti korumak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir. Cumhuriyeti yüceltmenin, bir refah toplumu yaratmanın sorumluluğu hepimizin sırtındadır. Ortak paydamız Atatürk’ün en büyük eseri olan demokratik ve laik Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, acısı yüreğimizde çok taze olan Mehmetçiklerimiz ile ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Ayvacık
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol