Dokuz; “Çanakkale’de en iyi yatırım turizme yapılmalı”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, İhsan Konuk ile Seçil Kaymak’ın hazırlayıp sunduğu “Sabah Sabah” programının konuğu oldu.

Dokuz; “Çanakkale’de en iyi yatırım turizme yapılmalı”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, İhsan Konuk ile Seçil Kaymak’ın hazırlayıp sunduğu “Sabah Sabah” programının konuğu oldu.

16 Ocak 2019 Çarşamba 18:53
Dokuz; “Çanakkale’de en iyi yatırım turizme yapılmalı”

Hoş sohbetler eşliğinde geçen programda İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz yaptığı açıklamada Çanakkale’nin turizm şehri olduğuna dikkat çekti. Dokuz; “Gerçekten Çanakkale marka kent olmayı, turizm çeşitliliği ile kimlikli kent olmayı tevasür ettiğini tarihi kimliği ile hak etmekte. Çanakkale’de en iyi yatırımın turizme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bizler ayrıca Bakanlığımız, Çanakkale Valiliğimiz ve bütün sivil toplum kuruluşları ile çok kıymetli çalışmalar içerisindeyiz. Destanlar şehri olan Çanakkale’miz bu destanlara laik bir kent olmayı, turizm alanında, kültür alanında üzerimize düşen görevi elimizden geldiği kadarıyla yapmaya çalışıyoruz. Tarihi, kültürel, sosyal, sportif etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Troya Yılı’nın en kıymetli çalışması da 10 Ekim’de Truva Savaşlarının ve buradaki, Troas bölgesindeki değerlerin sergilendiği müzemiz oldu” dedi.

“Hazineler, Troya Müzesi’nde yerini aldı”

Yurt dışına kaçırılan eseler ile ilgili de konuşan Dokuz, “Bu eserlerimizin önemli bir kısmı maalesef Almanya’da ve Rusya’da. Bir kısmı da ülkemizde İstanbul Arkeoloji Müzesinde sergilenmek üzere müzemize geldi. Bir kısmı da Amerika’daki Pensilvanya Üniversitesinde 24 parçadan oluşan altı eser. En son Ankara Medeniyetleri Müzesindeydi. Onlar da yine müzemize intikal etti. Türkiye’deki bütün hazineler, Priamos Hazineleri şu an Troya Müzesinde yerini aldı. Değerli vatandaşların ziyaretine sunuldu” diye konuştu.

Ziyaretçi rekoru kırıldı

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, 2018 Troya Yılı ile birlikte Ören Yeri'nin son 10 yılın ziyaretçi rekorunu kırdığını belirterek; “Troya Ören Yeri'nin ardından 2'nci sırada 151 bin 20 ziyaretçi sayısıyla Assos Ören Yeri, 3'üncü sırada ise 9 bin 752 ziyaretçi sayısıyla Apollon Smintheus Ören Yeri yer aldı. Yeni yapılan Troya Müzemiz, 2018 Troya Yılı'nın en önemli projesiydi. Müzemiz 10 Ekim'de açıldı. İlk 10 gün ücretsizdi. 20 Ekim'den 2018 yılının son gününe kadar ziyaret eden kişi sayısı ise, 11 bin 47 oldu. Troya Müzemiz hem Milli Parkı, hem de Troas bölgesini tanıtmış olacak" dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol