Dokuz; “En büyük yatırım Troya Müzesi”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Troya Müzesi’nin turizmin hareketlerinin gelişmesine büyük katkısı olacağını söyledi.

Dokuz; “En büyük yatırım Troya Müzesi”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Troya Müzesi’nin turizmin hareketlerinin gelişmesine büyük katkısı olacağını söyledi.

17 Mayıs 2018 Perşembe 18:55
Dokuz; “En büyük yatırım Troya Müzesi”

18 Mayıs Müzeler Günü nedeniyle açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz; “Müzeler, insanlık tarihi boyunca sayısız uygarlığa ev sahipliği yapan dünyamızda bu uygarlıklardan kalan kültürel mirasları gizlerini ve efsanelerini barındırır. Ülkemiz gerek birçok uygarlığa ev sahipliği yapması gerekse birbirinden uzak uygarlıklar arasında köprü olmasıyla kültürel miras bakımından müthiş zenginlik ve birikime ulaşmıştır. Bu birikim ve zenginliğin mekanları olan müzelerimizin, kültürel mirasları koruyup kollamak, gelecek kuşaklara aktarmak, tarih ve koruma bilinci konusunda çeşitli eğitim faaliyetleri yaparak kültürel düzeyi yükseltme çabaları takdir edilmektedir. Nitekim müzecilik hizmetleri Milletlerarası Müzeler Konseyi (ICOM )nde karşılığını bulmuş ve 18 Mayıs günü tüm dünyada Uluslararası Müzeler Günü olarak belirlenmiştir” dedi.

Arkeolojik buluntular Troya Müzesi’nde sergilenecek

“Çanakkale olarak biz bu yıl müzeler gününü farklı bir heyecanla karşılıyoruz. Bilindiği üzere 2018 yılı Bakanlığımız tarafından Troya yılı ilan edilmiş olup bu kapsamda en büyük yatırım olan Troya Müzesinin açılışı yaz ortalarında gerçekleşecektir” diyen Dokuz; “Homeros’un destanındaki şehir 150 yıl önce bulunduğunda bir düş gerçeğe, bir efsane tarihsel ve bilimsel olarak çözülecek bir olguya dönüştü. O günden bugüne yapılan kazılarla geçmişin bilgisi gizlerinden kopartılarak Troia gün yüzüne çıkarılmaya çalışılmaktadır. Onlarca yıllık kazı ve araştırmalar sonucunda elde edilen benzersiz arkeolojik buluntular Troya Müzesinde sergilenecek, keşfetme isteğimiz artacak belki de yeni bir “Troya Efsanesi” bakış açısına kavuşacağız. Troya Müzesi’nin kültür dünyamızın ve turizmin hareketlerinin gelişmesine büyük katkısı olacaktır. Troya müzesine çok sayıda ziyaretçi ve büyük yankılar dileğimle 18 Mayıs müzeler gününü kutlar; müze çalışanlarının, müze emekçilerinin ve müze dostlarının gününü tebrik ederim” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
KültürMüze
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol