‘Dünya Su Günü; Su İçin Doğal Çözümler’

Dünya Su Günü nedeniyle Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü tarafından "Dünya Su Günü; Su İçin Doğal Çözümler" konulu panel gerçekleştirildi.

‘Dünya Su Günü; Su İçin Doğal Çözümler’

Dünya Su Günü nedeniyle Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü tarafından "Dünya Su Günü; Su İçin Doğal Çözümler" konulu panel gerçekleştirildi.

22 Mart 2018 Perşembe 17:14
‘Dünya Su Günü; Su İçin Doğal Çözümler’

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi toplantı salonunda gerçekleşen panele; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Dekan Prof. Dr. Fatma Çolakoğlu, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarını sırasıyla Dekan Prof. Dr. Fatma Çolakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem yaptı. Dekan Çolakoğlu, Dünya Su Gününün Birleşmiş Milletler tarafından 22 Mart 1993 yılında ilan edildiğini ve her yıl kutlandığını belirterek; “Tüm ülkelerin giderek büyüyen temiz su ihtiyacına, doğadaki canlılar için hayati önem taşıyan su kaynaklarının bilinçli kullanımına ve israftan kaçınmaya dikkati çekmektir. Birleşmiş Milletler tarafından organize edilen kutlamalar her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilmektedir. 2018 yılının teması ise “Su İçin Doğal Çözümler” olarak belirlenmiştir. Su yaşam kaynağıdır. Suyun olmadığı yerde canlıların yaşamlarına devam etmesi çok zordur, imkânsızdır. İnsan ihtiyaçlarının sürekli artması buna karşın doğal kaynakların çeşitli sebeplerle azalır durumda olması su kaynaklarını sürdürülebilir kullanılmasını gerekli kılmaktadır. Su kaynaklarının sürdürülebilir kullanılarak gelecek nesillerin de kullanabileceği seviyede bırakmak insanlığın en önemli sorumluluklarından biridir. Ülkemizde su kaynaklarının şuan itibari ile yeterli seviyede olduğu söylenebilir ancak tarım ve sanayideki bilinçsiz, kontrolsüz uygulamalar ve atık suların doğal su kaynaklarına bırakılması nedeni ile ileri dönemlerde ciddi sorunlarla karşılaşacağımız açıktır. Burada toplanmamızdaki sebep dünya su gününde bu sorunlara dikkat çekmek, bilinçlenmeyi sağlamak, gelecek nesillere daha iyi yarınlar ve sürdürülebilir bir dünya bırakmayı amaçlamaktır” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem suyun önemine dikkat çekerek, yaşamın olması ve devam etmesi için suya ihtiyaç olduğunun altını çizdi ve suyun kullanım alanları ile ilgili bilgiler verdi.  Açılış konuşmalarının ardından Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezginer Tunçer’in moderatörlüğünü yaptığı "Dünya Su Günü; Su İçin Doğal Çözümler" konulu panele geçildi. Çanakkale DSİ Şube Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Ayhan Gündoğdu, Gönüllü Doğa Koruyucusu Şahabettin Kalfa, Ziraat Fakültesinden Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yıldırım, Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Ayman Öz, Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faize Sarış’ın sunumları ve soru-cevap bölümünün ardından panel sona erdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
DenizSu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol