Engin’den tepki “Kimin temsilciliğini yapıyorsunuz”

Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Engin, berber ve kuaförlerin Pazar günü kapanması uygun değildir görüşünü odaya bildiren Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’nin bu görüşüne tepki gösterdi.

Engin’den tepki “Kimin temsilciliğini yapıyorsunuz”

Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Engin, berber ve kuaförlerin Pazar günü kapanması uygun değildir görüşünü odaya bildiren Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’nin bu görüşüne tepki gösterdi.

08 Kasım 2017 Çarşamba 16:53
Engin’den tepki  “Kimin temsilciliğini yapıyorsunuz”

Konu ile ilgili açıklama yapan Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Engin; “Kapanması uygun değildir görüşünü odamıza bildiren Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğinin kimin temsilciliğini yaptığını ve hangi düşünce ile yönetildiğini odamız Yönetim Kurulu olarak merak etmekteyiz” dedi. Engin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Biz Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Yönetim Kurulu olarak, İdare etmeye değil yönetmeye geldik. Yönetim anlayışımız Demokrasidir. Üyelerimizin taleplerini alır, hizmeti alan ve hizmeti veren açısından ölçer, biçer ve tartarız. Göreve geldikten hemen sonra yaptığımız ankette ne istiyorsunuz sorusuna verilen birinci cevap  “Haftada bir gün Tatil istiyoruz” şeklinde sonuçlandı. Bu isteği karşılayacak 6585 sayılı Kanun 29Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu Kanunun 13. Maddesi ile ilgili olarak sırasıyla, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’ne üst kuruluşumuz olması sebebiyle, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasına, Çanakkale Belediyesine Yetkili idare olması sebebiyle, Kepez Belediyesine Yetkili idare olması sebebiyle görüşlerini sorduk. Çanakkale Esnaf Odaları Birliği haricinde diğer kurumlar olumlu görüş bildirdi. Normal olan olumlu görüş bildirmekti tabi ki Demokrasiye inanıyorsak. Çünkü, Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odasına dilekçe ile müracaat sonuçları şöyle sıralandı, % 85 Pazar Tatil olsun, % 10 fikri yok, % 5 Pazar kapanmasın. Kapanması uygun değildir görüşünü odamıza bildiren Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğinin kimin temsilciliğini yaptığını ve hangi düşünce ile yönetildiğini odamız Yönetim Kurulu olarak merak etmekteyiz. İlgili Kanun çerçevesinde bu yetki Valiliğimiz de idi ve Sayın Valimiz bu kararı sadece Erkek Berberleri için verdi. Uygulamasını sağlamakta Devletin görevi, Oda olarak tarafımız üyelerimizin tarafıdır. Evet Berberler ikiye bölündü. Bir tarafta 4 kişi diğer tarafta 151 kişi olarak. Bu konu herhangi bir seçime veya herhangi bir kişinin bir yerlere seçilmesine konu edilmeyecek kadar önemlidir. Kimse kendi menfaatini toplumun menfaatinin üzerine çıkarmaması isteği ile.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol