Erkek’ten işadamlarına ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek ile CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, ekonomideki sorunları değerlendirmek için Çanakkale Ticaret Borsası Yöneticileri ile bir araya geldi.

Erkek’ten işadamlarına ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek ile CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, ekonomideki sorunları değerlendirmek için Çanakkale Ticaret Borsası Yöneticileri ile bir araya geldi.

13 Eylül 2018 Perşembe 15:58
Erkek’ten işadamlarına ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek ile CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve CHP İl Yönetim Kurulu üyelerinin bulunduğu ziyarette Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen, Başkan yardımcıları Cahit Cem Demir ve Gökhan Uysal, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Melih Gündoğdu, Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Akgül, Meclis Üyeleri Vahit Tüzgen ve Genel Sekreter Sevcan Elver hazır bulundu.  Ziyarette konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, CHP Genel Merkezi’nde ekonomi masası kurulduğunu söyledi. Ekonomik sıkıntılara yönelik yapılması gereken çözüm yolları olduğunu söyleyen Erkek; “Türkiye gerçekten tarihindeki önemli krizlerinden birine sürükleniyor bu görülüyor. Biz de CHP olarak ekonomi masası oluşturduk. Ekonomi masamızın başında parti sözcümüz Faik Öztrak, Aykut Erdoğdu gibi uzmanlar var. Süreci ciddi bir şekilde takip ediyoruz. Krizden hepimiz ciddi etkileneceğiz bir an önce yapılması gerekenler var. Biz her türlü desteği vermeye hazırız ” dedi.

Asıl kriz reel sektörde var

“Bu sistemin değişmesi lazım” diyen Erkek; “Çünkü bu sistem kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran bir sistem. Bu sistem demokratik bir başkanlık sistemi de değil. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı altında bir sistem yaratıldı ve bence sorunlarımız bu yüzden de ağırlaşıyor. Bizim birde artık dış güçler meselesi falan bunları artık bırakmamız lazım. Asıl kriz reel sektörde var. Reel sektördeki kriz derinleştikçe bu bankacılık krizine dönüşecek. Yani şu an bankacılık sistemi de krize girmeye başladı. Şu anda en önemli bankalarımız zor durumda. Onun için ne yapmamız gerekir kısa vadede, orta vadede bunları konuşmak için paylaşmak için ekonomi masası oluşturuldu. Sizleri de tabi dinlemek istiyoruz. Bizim yapmamız gereken bir şey varsa ya da dillendirmemiz gereken söylememiz gereken herhangi bir şey varsa not alacağız. Çanakkale için neler yapabiliriz Çanakkale için neleri getirebiliriz destekleyebiliriz hep beraber tespit edeceğiz” şeklinde konuştu.

ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ise; “Çanakkale’miz coğrafi konumu gereği ciddi avantajları olan her ilçenin kendine has özellikleri var. Allahın bize sunduğu çok güzel coğrafyada işimizi yapıyoruz. Ürün çeşitliğinin belki de en çok görülen illerden biri. Katma değeri yüksek ürünlerimizi üretiyoruz. Zamanında yapılan yatırımlarla ciddi sulanabilir alanlarımız var. Bilinçli, Eğitimli, yeniliğe açık bir üreticimiz var bütün bu güçlü yanlarımız olmasına rağmen bu sektörde zorlanıyoruz. Bir takım çıkış yollarını sektörümüzde ilimizde üyelerimiz ile birlikte arıyoruz. Bugün ki ziyaretiniz bizim için çok anlamlı bunun içinde teşekkür ediyoruz. Kurum olarak tüm siyasi partilere eşit mesafeli bir kurumuz. Tabiî ki hepimizin siyasi tercihleri var. Sizler ile çok uzun zamandır tanıyoruz, birlikte çalışmalar yapıyoruz. Hem siyasi partilerimiz ile hem belediye başkanlarımız ile hem de milletvekillerimiz ile bir araya gelip istişarelerde bulunuyoruz” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ChpMuharrem Erkek
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol