Gelibolu, Cumhuriyet Bayramı’na hazır!

Cumhuriyetin 94’üncü yıldönümü nedeniyle Gelibolu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, 28 Ekim’de Atatürk Kültür Merkezi’nde söyleşi programına katılacak.

Gelibolu, Cumhuriyet Bayramı’na hazır!

Cumhuriyetin 94’üncü yıldönümü nedeniyle Gelibolu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, 28 Ekim’de Atatürk Kültür Merkezi’nde söyleşi programına katılacak.

24 Ekim 2017 Salı 17:59
Gelibolu, Cumhuriyet Bayramı’na hazır!

Gelibolu Belediyesi, Cumhuriyet'in 94'üncü kuruluş yıldönümünü, bu kazanımın ön sözünün yazıldığı Gelibolu’da çeşitli etkinlikler ile kutlamaya hazırlanıyor. Çeşitli etkinliklerle bu anlamlı günü taçlandırmayı hedefleyen Gelibolu Belediyesi, öğrencilere Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini aşılamak amacıyla geleneksel hale getirdiği resim, şiir ve kompozisyon yarışmasını bu yıl da düzenledi. Atatürk’ün “Çağdaş bir Cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamasının neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir” sözünden hareketle; “Cumhuriyetin, demokrasi ve insanca yaşama katkıları ve ulusumuza kazanımları.” konulu yarışma, ilçe merkezindeki resmi-özel ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında yapıldı. Katılım şartnamesinde, ilkokul 1-2-3-4. sınıf öğrencileri için resim, ilköğretim 5-6-7-8. sınıf öğrencileri için şiir ve ortaöğretim 9-10-11-12. sınıf öğrencileri için de kompozisyon ve resim olarak belirlenen yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri, 28 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 14:00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek programda takdim edilecek. Yarışmaya katılan eserler saat 15:00’den itibaren de AKM’nin ikinci katında açılacak sergi ile vatandaşların beğenisine sunulacak.

Cumhuriyet Yürüyüşü

Cumhuriyetimizin 94. yılında Gelibolu’da yurttaşları buluşturacak bir başka etkinlik “Cumhuriyet Yürüyüşü” olacak. İlçedeki sivil toplum kuruluşlarının da destek vereceği ve saat 19:23’de başlayacak olan yürüyüş için toplanma yeri geçtiğimiz yıl olduğu gibi Fener Meydanı olarak belirlendi. Gelibolulular ellerinde bayraklarla, meşalelerle marşlar eşliğinde Tuğsavul Caddesi’ni takip ederek iskeledeki Kale Burcu önüne kadar yürüyecekler.

Yürüyüşte iki metre genişliğinde 250 metre uzunluğunda Türk Bayrağı ve Atatürk görselinden oluşan büyük bir bayrağın da taşınacağını dile getiren yetkililer, meşaleli yürüyüşe katılanlara bayrak dağıtımı yapılacağını da kaydettiler.

Bando Konseri

Gelibolu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programının son etkinliği ise Cumhuriyet Yürüyüşünün ardından 2.Kolordu Komutanlığı Bölge Bandosunca verilecek konser olacak. Balıkhane Meydanı’nda saat 20.00’de başlayacak konserde günün anlam ve önemini anlatan marşlar ve türkülerle vatandaşlara keyifli dakikalar yaşatılması hedefleniyor.

Bando konserinin ardından final bölümünde İskele Meydanında yapılacak havai fişek gösterisi ile gökyüzü aydınlanacak.

“Coşku ile kutlayacağız”

“Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı Gelibolu Yarımadası’nda, Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümünü kutlamaktan gurur ve onur duyuyoruz. Gelibolu Belediyesi olarak biliyoruz ki, Cumhuriyet, kan ve irfanla, savaşlarla ve mücadelelerle, gazi meclisle elde edilmiş en yüce rejimdir.” diyen Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, bayramı coşku ile kutlayacaklarını belirtti. Başkan Özacar, “Ülkemizi Kurtuluş Savaşıyla özgürlüğe, aydınlık ve çağdaşlık mücadelesi ile Cumhuriyete eriştiren atalarımıza binlerce şükran sunuyoruz. Tüm halkımızı bu ülkeyi Cumhuriyetle taçlandıranları, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını, ilk meclisin üyelerini ve aziz şehitlerimizi saygıyla anacağımız etkinliklerimize davet ediyor ve O’nları yanımızda görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 24.10.2017 18:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol