Gelibolu’da Atık Pil Eğitimi tamamlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Gelibolu İlçesi Eğitici Eğitimi yapıldı.

Gelibolu’da Atık Pil Eğitimi tamamlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Gelibolu İlçesi Eğitici Eğitimi yapıldı.

20 Ekim 2017 Cuma 19:07
Gelibolu’da Atık Pil Eğitimi tamamlandı

Atık pilleri, çevreyi kirletmeyecek şekilde toplamak ve bertaraf etmekle yükümlü tek kuruluş olan TAP Derneği Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde Gelibolu Yarımadası Katı Atık Yönetim Birliği ile birlikte Eğitici Eğitimi yaptı ve eğitimcileri Atık Piller konusunda bilgilendirdi. Eğiticilerin Eğitimi programına Gelibolu Belediye Başkan Vekili Kemal Tarım, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Can, Gelibolu Yarımadası Katı Atık Yönetim Birlik müdür vekili Vahap Yılmaz ve Birlik mühendisi Eda Aksoy katıldı. Eğiticilerin Eğitimi öncesi 2016–2017 eğitim öğretim yılı içinde Atık Pil Yarışması kapsamında ödül hak eden okullara ödülleri Kemal Yılmaz ve Ahmet Can tarafından takdim edildi. Gelibolu’daki eğitimci eğitimlerine TAP Derneği adına katılan TAP Derneği Koordinatörü Çevre Mühendisi Cenk Erten şimdiye kadar yapılmış olan çalışmalar ve edinilen tecrübeler ile atık pil toplama hususunda en çok verimin okullardan alındığını belirtti. Atık pillerin toplanmasında sürekliliğin sağlanması için ilk önce eğiticilerin eğitilmesi gerektiğini söyledi. Atık pil bilincinin eğiticilerden öğrencilere aktarılacağını ve yayılacağını vurgulayan Erten, katılımcılarla atık pil konusunda hazırlanmış bir sunum paylaştı. Sunumun ardından soru, cevap kısmında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Eğitimci eğitimlerine çevre ilçelerin okullarının öğretmenlerinden büyük katılım oldu. TAP Derneği Koordinatörü Çevre Mühendisi Cenk Erten katılımcıların sordukları sorularla çevre ve atık pil konusuna ilgisinin üst düzey olduğuna dikkat çekti. Cenk Erten çevre bilincinin oluşmasında öğretmenlerin çok büyük rolü olacağını ve Çanakkale’deki öğretmenlerde de bu kararlılığı gördüğünü söyledi.

Doğanın pili bitmesin…

Pilin doğaya bırakılması halinde çevreye ve yer altı sularını kirletebileceğini belirten TAP Derneği Koordinatörü Çevre Mühendisi Cenk Erten, Türkiye’de atık pillerin ayrı toplanması konusundaki bilincin her yıl artan bir ivme ile devam ettiğini,  toplanan tek kullanımlık pillerin bertaraf edilmek üzere uygun şartlarda depolandığını, şarj edilebilir pillerin ise geri dönüşüme yollandığını sözlerine ekledi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çevreAtikşehircilikPil
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol