“Gerekirse kendimiz yaparız”

AK Parti grubu adına söz alan Av. Tülay Ömercioğlu; “Çanakkale Belediyesinin tüm projelerine neden aynı firma üstleniyor ve bu firma dışında başka bir firma yok mu?” sorusuna Başkan Gökhan cevap verdi.

“Gerekirse kendimiz yaparız”

AK Parti grubu adına söz alan Av. Tülay Ömercioğlu; “Çanakkale Belediyesinin tüm projelerine neden aynı firma üstleniyor ve bu firma dışında başka bir firma yok mu?” sorusuna Başkan Gökhan cevap verdi.

04 Ocak 2019 Cuma 19:06
“Gerekirse kendimiz yaparız”

Çanakkale Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen 2019 Ocak ayı ilk oturumunda, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın açılış konuşmasının ardından, Ak Parti Meclis Grubu adına söz alan Av. Tülay Ömercioğlu; “2 yıl önce yaptığım konuşmamı tekrarlamak istiyorum. ‘Çanakkale Belediyesinin yapmış olduğu inşaat projelerini neden hep aynı firma üstlenmekte, başka bir firma bulunamıyor mu? Yada ihalelere katılmıyorlar mı? Cennet Otoparkı halen çözüme ulaşmayacak mı? Cu işin vebalı sizin omuzlarınızdadır’ diye konuşmuştum ki, şu an gelinen durumda, sayın başkan haklı olduğumuzu üzülerek ifade etmekteyim. 2019 Nisan ayında bitirilmesi planlanan ‘Cennet Otoparkı’ projesi elinizde patlamış durumda. Burada işi üstlenen firmayla hiç işimiz yok, bizim işimiz Çanakkale, orada bir yol var ve yolun durumu içler acısı. Ocak ayı itibariyle yol tek şeride düşmüş bir durumda, önümüzde bir 18 Mart var, orada oluşacak kaos açıkçası bizi korkutmaktadır. Gelinen durum itibari ile sizin sorumluluk almanız gerektiği inancındayım. Bu müteahhittin bu işi bitiremeyeceği ortadadır, bu yer bizim yerimiz ve yanlış bir yer olduğunu söylemiştik, orada bir yol var ve her geçen gün büyüyen bir sorun var. Orada 200 dükkân olacaktı ve ortalama 400 araçlık alan onlara ayrılacaktı geriye 100 araçlık otopark kalacaktı ki, Çanakkale için yetersiz kalacaktı. Yapan müteahhit oradaki milyonlarca liralık dükkânlardan gelir elde edecekti, aynı müteahhit orasını otopark olarak işletecekti. Bizim Ak Parti Gurubu olarak düşüncemiz, Çanakkale Belediyesi Burası için yeniden revizyon bir proje çizsin. Oradaki otopark alanı genişletilsin ve orasını tamamen Çanakkale Belediyesi işletsin. Bir an önce o proje nihayetine kavuşsun. Bir an önce otopark olarak başlanan projede kara geçecek bir yenilemem yapalım ve yanlıştan dönelim” diyerek tepkisini gösterdi.

Konuya ilişkin cevap veren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ‘O gün nasıl bu konuyu savunduysam bu günde savunuyorum’ diyerek mevcut projelerde gelinen süreci kamuoyu ile paylaştı. Başkan Gökhan sözlerine şöyle devam etti; “Bu projeyi başka bir firmaya da versek sorun değişmeyecekti. Sorum halen aynı. Biz burayı %74 ile verilmiş bir inşaat alanıdır, bu firma dışında kimse bu ihaleye girmemiştir. Yani buradaki dükkânların 74’ü Çanakkale Belediyesinindir, burada otopark alanı küçük olabilir bu tartışılır ancak, çevre düzenlemesi ile elimizde güzel bir proje. Müteahhit yaptı yaptı ancak bir yerde tıkandı, aynı müteahhit Çanakkale’de bir çok projeyi tamamlamış ve bu belediyemizin arkasındaki projeyi bitirmiş kişidir. Hatta yine belediyemizin bir çok işinde bize eksiksiz ve zamanından önce teslim etmiş kişidir. Size hak veriyorum bunun bitirilmesi gerekirdi, hatta aynı müteahhit kreşimizi de bitiremedi ve şimdi biz yapıyoruz. Gerekirse yeniden projelendirir, kendimiz yaparız. Ya da gel kardeşim deriz bir firmaya yaptırırız. Şunu kabullenmeliyiz ki Türkiye’de inşaat sektöründe büyük bir sıkıntı var, öncesinde vadeli mal alan firmalar artık mal alamaz durumda, kaybetmiş olduğumuz bir şey yok, mülk bizim tapusunu verdiğimiz bir şey yok. Tekrar söylüyorum haklısınız yeni bir maceraya gerek yok, ancak kriz gerek inşaat sektöründe gerek ürün alımında büyük sıkıntılar var. Aslında kabul etmemiz gerekiyor ki ‘Yeşil Bina’ da yavaş ilerliyor. Orada ödeme konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Hak edişlerini veriyorlar 4 gün içerisinde para hesaplarında oluyor. Fakat önceden vadeli ödeme ile malzeme alabilen firmalar artık alamıyor, döviz hareketliliğinin yoğun olmasından dolayı sektörde zorlanmalar ne yazık ki çokça yaşanıyor. Dua edelim daha beteri olmasın, gerekirse bu işleri Çanakkale Belediyesi olarak biz yaparız, bu meclis yapar, çünkü bu yerin bir değeri var. Endişenizi anlıyorum, ancak endişe edilecek bir durum yok, kimseyi de bu konuda suçlayamıyorum çünkü durum ortada, bir kriz var ve bu krizden en az zararla çıkmaya çalışan işletmeler var. Adam iş yapacak, teklif ver diyorsunuz teklif veremiyor, biz bu adama para kazandıracağız ama malzeme fiyatlarındaki dalgalanmadan dolayı teklif veremeyen firmalar var. Ben inanıyorum ki bu yeni yılda bu sıkıntılar çözülecek.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol