GESTAŞ'tan öğrencilere her sabah sıcak çorba

Çanakkale Boğazı, Güney Marmara, Bozcaada ve Gökçeada hattında hizmet veren Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) 3 farklı noktasında üniversite öğrencilerine sıcak çorba ikramı yapmaya başladı.

GESTAŞ'tan öğrencilere her sabah sıcak çorba

Çanakkale Boğazı, Güney Marmara, Bozcaada ve Gökçeada hattında hizmet veren Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) 3 farklı noktasında üniversite öğrencilerine sıcak çorba ikramı yapmaya başladı.

02 Ekim 2017 Pazartesi 15:08
GESTAŞ'tan öğrencilere her sabah sıcak çorba

Bugünden itibaren her sabah 08.00-10.00 saatleri arasında 3 ayrı noktada öğrenciler güne sıcak çorbayla başlayacak. ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM), Teknik Bilimler ve İlahiyat Fakültesi önünde Haziran ayına kadar her sabah saat 08.00 ile 10.00 arasında öğrencilere sıcak çorba ikramı yapılacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek ücretsiz çorba projesinin açılışı Terzioğlu Kampüsü ÖSEM önünde gerçekleşti. GESTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Volkan Uslu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ilk çorbaları üniversite öğrencilerine dağıttı.

“Çeşitli sosyal faaliyetler yapıyoruz”

GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, "GESTAŞ olarak Çanakkale'nin sosyal faaliyetlerine her anlamda destek olmak, kurumsal olarak çok önem verdiğimiz bir konu. Bireysel olarak da benim hedeflerimden bir tanesi. Bu noktada kısa bir zaman önce GESTAŞ ile 'Çanakkale'nin Evlatları Dünyaya Açılıyor Projesi' gerçekleştirdik. 15 üniversite mezunu arkadaşımızı yurt dışına, Malezya'ya dil okuluna gönderdik onlar eğitimini tamamladılar, geldiler. Çeşitli sosyal faaliyetler yapıyoruz. Üniversiteyle de her zaman akademik işbirliği, sosyal kültürel faaliyetlerde işbirliği, öğrenci etkinliklerinde destek olmaya çalışıyoruz. Bu da onlardan bir tanesi. Hepimiz öğrencilik dönemini yaşadık. Kahvaltı en büyük sorunlardan birisi. Hazır bir kahvaltı olması, sıcak bir çorba olması, sıcak bir sandviç olması öğrenciler için çok anlamlı. Hem sağlıklı gelişim için hem eğitim faaliyetlerine destek olmak amacıyla biz de çorbada tuzumuz olsun istedik. Üniversitenin çeşitli noktalarında bugünden itibaren akademik yıl sonuna kadar çorba ikramımız olacak" dedi.

“GESTAŞ'ı birçok faaliyette destekleyici kuruluş olarak görüyoruz”

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise, "Üniversite öğrencilerine yapılan her destek, Türkiye'nin geleceğine yapılmış bir destektir. Üniversitede okuyan öğrencilerimize verilen önemi, psikolojik olarak öğrencilerimizin yanında yer almamızı göstermemiz açısından hem de onları maddi olarak destekleme açısından Türkiye'nin geleceğine yapılan bir destektir. Bunu özellikle vurgulamak isterim. GESTAŞ Çanakkale'nin en büyük kurumlarından bir tanesi. GESTAŞ'ı birçok faaliyette destekleyici kuruluş olarak görüyoruz. Bu anlamda Çanakkale'ye desteklerinin de büyük olduğunu biliyoruz. Üniversite öğrencilerimizin bir kez daha yanında yer alması anlamında önemli bir katkı, manidar bir katkı diye düşünüyorum. Bunun bir günlüğüne değil de bütün eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek olması da çok anlamlı ve önemli bir faaliyet" şeklinde konuştu.

“Öğrenciler adına teşekkür ederiz”

Açılışta yer alan ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal da tüm öğrenciler adına GESTAŞ’a desteğinden dolayı teşekkür etti. Uysal, “Öğrenci konseyimizin girişimleri sonucu GESTAŞ’a öncülüğünde bugünden itibaren üniversitemizin çeşitli noktalarında ücretsiz çorba dağıtımı gerçekleşecektir. GESTAŞ’a, Genel Müdurümuz Volkan Bey’e rektörümüze çok teşekkür ediyoruz. Memleketimizin dört bir yanından gelmiş öğrenci arkadaşlarımızın güne sıcak bir çorba ile başlaması bizleri mutlu kılmıştır. Hele kış aylarında hem öğrenci arkadaşlarımızın içini ısıtması hem de sıcak bir ortam oluşturmasına vesile olacaktır. Ayrıca bu uygulamanın üniversite şehir bütünlüğü açısından, kurumlarımızla öğrenci arkadaşlarımızın bağ kurması açısından önemli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 02.10.2017 15:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol