Gökhan; “Çanakkale halkına derman olacağız”

CHP’nin yerel seçimler için Çanakkale’de aday gösterdiği mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yeni dönemde ‘Derman Belediyecilik’ anlayışı ile yönetim sergileyeceklerini açıkladı. Başkan Gökhan; “Köylüye derman, halkımıza derman, üniversitemize derman olmak için çaba göstereceğiz” dedi.

Gökhan; “Çanakkale halkına derman olacağız”

CHP’nin yerel seçimler için Çanakkale’de aday gösterdiği mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yeni dönemde ‘Derman Belediyecilik’ anlayışı ile yönetim sergileyeceklerini açıkladı. Başkan Gökhan; “Köylüye derman, halkımıza derman, üniversitemize derman olmak için çaba göstereceğiz” dedi.

07 Aralık 2018 Cuma 15:28
Gökhan; “Çanakkale halkına derman olacağız”

Çanakkale’de eğilim yoklamasında sandıktan birinci çıkan ve daha sonra CHP Parti Meclisi tarafından da ismi yerel seçimler için Çanakkale Belediye Başkanlığı’na aday olarak açıklanan mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Truva Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 16 yıllık görev süresi boyunca kentin alt yapısından üst yapısına kadar, çocuğundan yaşlısına imkânlar tanıyarak, engellisine destek olarak sosyal yaşamı barış içerisinde, kimseyi dışlamadan insanları temsil etme noktasında görevini yapmaya çalıştığını belirten Başkan Gökhan; “Bu görevimi de layığı ile yaptığımı düşünüyorum. Buna inandığım için örgütümün de önerisi ile aday adayı olmayı düşündüm. İki şartım vardı; bunun birincisi kamuoyu araştırması yaparak kendimizi ölçmekti. İkincisi de tüm üyelerin katılımı ile bir eğilim yoklaması ile aday olmaktı. Araştırmada olumlu sonuç çıkınca da örgütümüzde eğilim yoklaması yaptı. Dört aday yarıştık, en çok oyu ben aldım. Parti meclisinde de adaylığım açıklandı. Bundan büyük onur duyuyorum. Bu bağlamda örgütümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Partililere teşekkür ediyorum”

Eğilim yoklamasına değinen Başkan Gökhan; “Toplam üyemiz 4 bin 499 olarak görünüyor listelere göre; fakat burada gelebilme durumu varken gelmemiş olan 791 kişi var. 25 kişi ile parti ilgisi kalmadığı ortaya çıkmış. Birde 482 kişi var; bunlara hiçbir şekilde ulaşılamıyor. Bunlar büyük ihtimalle öğrenci veya başka bir nedenle Çanakkale’den ayrılmış insanlar. Sonuç itibariyle bizim gerçek üye sayımız 3 bin 975 kişidir. Gelmeyenleri, mazeretli olanları düşersek yüzde 75 katılım oranıyla eğilim yoklaması gerçekleşmiştir. Üyelerimizin kimlere oy verdiği önemli değil; önemli olan katılım sağlamalarıdır. Bu bağlamda eğilim yoklamasına katılan tüm üyelerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Çanakkale için projelerim var”

Çanakkale için projelerinin olduğunu ve bu projeleri daha sonra açıklayacağını dile getiren Başkan Gökhan; “Derdimiz Çanakkale’nin derdi, Çanakkale’nin daha çok gelişmesi ve kalkınması için, sorunların en aza indirildiği bir Çanakkale’de projelerimiz var. Bunları daha sonra açıklayacağız. Görev sürem boyunca en çok üzerinde durduğum ve önem verdiğim konu kentteki yaşam tarzının bozulmamasıdır. Buradaki kardeşlik havasının bozulmaması için çaba gösterdim. Temel unsur insanların bu kentte güven içinde yaşamalarını sağlamaktır. Onun için tekrar aday oldum, bu yüzde bu kardeşlik ve barış ortamının sürmesi için aday oldum” ifadelerini kullandı.

“Yetip yetmeyeceğini seçimlerde halkımız söyleyecektir”

“İşte bazı sloganlar var; yeter filan. Yetip yetmeyeceğini seçimlerde halkımız söyleyecektir” diyen Başkan Gökhan; “Ben yapabilirim diyorum, halkta sen yapabilirsin derse sonuç ortaya çıkacaktır. Halk geçmişte bunlara prim vermedi; olumsuz, iftira dolu kampanyalar yapıldı. Görüldü ki bunlar oldukça benim oyum arttı. Her seçim döneminde oylarımı arttırarak kazanmaya devam ettim. İnşallah bu dönemde de oylarımı arttırmış olarak kazanacağıma inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Yeni dönemde Derman Belediyecilik anlayışı ile yönetim sergileyeceğiz”

Yeni dönemde Derman Belediyecilik anlayışı ile yönetim sergileyeceklerini söyleyen Başkan Gökhan; “Önümüzdeki dönem sosyal ve ekonomik kalkınma konusu olacaktır. Tamda ekonomik sıkıntıların olduğu bir dönemde seçime gidiyoruz. Süreç uzayıp gidiyor, kriz devam edecek. Geçim şartları insanları zorlamaya başladı. Yeni dönemde Derman Belediyecilik anlayışı ile yönetim sergileyeceğiz. Kırsal Kalkınma, yerelde ekonomik ve kırsal kalkınma çok önemli olarak görüyoruz. Kooperatifleşme konusuna yoğunlaşacağız” dedi.

“Köylüye, halkımıza derman olacağız”

Derman Belediyecilik anlayışıyla köylüye, kent halkına derman olmak için çaba göstereceklerini dile getiren Başkan Gökhan; “Halk ekmek, ucuz ve sağlıklı süt, kooperatif mağazaları tekrar açılabilir, pazarlarda kooperatiflere yer verilebilir gibi birçok görüşler var. Elbette ki halkın ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlayacağız. Kooperatifin şu avantajı var; kanuna göre belediyeler kooperatiflerden ihalesiz mal alabiliyorlar. Sözleşme yapıyorsunuz; süt şu para, yumurta bu para şeklinde anlaşıyorsunuz, bunu da halka ulaştırabiliyorsunuz. Yerel yöneticiler olarak yem, gübre gibi hammadde karşılığında kooperatiflerden ürün satın alabiliriz. Aracı olmaksızın, belediyenin sağladığı imkânlarla satış gerçekleştirilebilir. Tohum Sandığı projemizi bu sürecin bir parçası olarak başlatmıştık. Derman Belediyecilik dediğimiz işte bu; köylüye derman, halkımıza derman, üniversitemize derman olmak için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 07.12.2018 15:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol