Gökhan; “Dağılmayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Dünya Su Günü dolayısıyla Kent Konseyi Çevre Meclisi’nin düzenlediği Atikhisar Baraj Savağı/Belen’deki basın açıklamasına katıldı.

Gökhan; “Dağılmayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Dünya Su Günü dolayısıyla Kent Konseyi Çevre Meclisi’nin düzenlediği Atikhisar Baraj Savağı/Belen’deki basın açıklamasına katıldı.

24 Mart 2019 Pazar 18:06
Gökhan; “Dağılmayacağız”

Açıklamaya Başkan Gökhan ile birlikte çevreciler, il, ilçe başkanları ve CHP Genel Başkan Yardımcısı-Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de katıldı. Başkan Gökhan yaptığı konuşmada; “Şu anda Çanakkale’mizin su kaynağı Atikhisar’ın başındayız. Yıllardır, çok uzun yıllardır su mücadelesi veriyoruz. Yavaşlatıyoruz, bazen durduruyoruz ama onlar bir şekilde adım adım ilerlemeye devam ediyorlar. Altın işletmecisi, tekelleri, termik santral yatırımcıları işlerini Ankara’dan bitirip yargı kararlarını da saymıyorlar. Bugün Dünya Su Günü ama ülkemiz açısından hangi durumdayız? Dünyadaki toplam su miktarının %2,5’u tatlı su ve göller, akarsular. Bu kadar ender bir meta. İnsanların hayatını direk ilgilendiren bir meta. Bu kadar tatlı su fakiri bir dünya. Bu kadar suyun önemli bir bölümünü tarımda, bir bölümünde endüstride kullanılıyor. Sadece  %10’u insan gereksiniminde kullanılıyor. Biz bunu kirletmekte hiçbir şey görmüyoruz. Ne için 3 kuruşluk altın için. Bütün emperyalist güçler bunu istiyor. O paraları ne yapacaklarsa. Bir gün o paraların yenmeyeceğini içilmeyeceğini anlayacaklar.” dedi.

“Su fakiri ülkelere doğru gidiyoruz”

Başkan Gökhan, direniş gösterilmesi gerektiğini ifade ederek; “Bir başka gerçek ülkemizde 1300 metre küp kişi başına düşüyor. 1000 metreküpten az olan ülkeler su fakiri sayılıyor. Bizler şu anda suyu az ülkeler grubundayız. Alt limite doğru gidiyoruz. Çanakkale’de Atikhisar Barajı içme suyu ve tarım suyu olarak kullanılıyor. Dolaysıyla tarımı da riske atıyoruz.  Bu sular, Kaz Dağları-Kirazlı-Balaban’dan 500 metre karelik bir alandaki kaynaklardan barajımıza geliyor. Besleyen bin pınarlık kılcallardan bahsediyoruz. Bütün bunların üzerinde yapılmaya çalışılan siyanürlü altın işletmeciliği, bizim hayat kaynağımızı risk altına alıyor. Bunun geri dönüşü yok. Bu suyumuzun kirlendiği noktada geri dönüşü yok. Havamız da kirleniyor termiklerle. O termiklere de su yetiştirmeye çalışıyoruz. Termiklerin de suya ihtiyacı var. Bu mücadeleyi yapıyoruz ama artık ileriye taşımamız gerekir. Sadece belirli günlerde bunu konuşarak bir yere varamayız. Çevre Meclisi’ni önemsiyorum. Biz de onlarla mücadelemizi yapacağız ve çok çeşitli kesimlere de yaymamız da lazım. Suyumuz kirleniyor, bir de ormanlarımız kesiliyor. Kaz Dağları’nın da ekosistemi yok ediliyor. Bu noktada çok ciddi organize işler yapmamız lazım. Mutlaka bir direniş göstermeliyiz. Sadece sözlerle değil.” diye konuştu.

“Bırak Sarıçay’ı, Sarıçay’ın başına bak!”

“Seçimler yaklaşıyor. İktidar partisinin adayı nerede?” diyen Başkan Gökhan; “Bakın bugün Dünya Su Günü, burada bir eylem var. Bu çok önemli bir konu. Bu konuda ne düşünüyor? Merak ediyorum. ‘Sarıçay ıslahı’ diyor. Bırak Sarıçay’ı. Sarıçay akıyor. Sarıçay’ın başına bak. Sarıçay zehirlendiği zaman istediğin kadar ıslah et… Bu noktada iktidar partisinin aday ve vekillerinin bu konuda ne düşündüklerini açık ve net söylemelerini istiyorum. Bakın Muharrem Erkek bizimle beraber. Kaçak güreşmek yok. Bu konuda açık ve net olacağız. Seçimden sonra ilk işlerimizden biri çevre konusunu ön plana almak. 200-300 kişi toplanıp dağılıyor olmayacak artık. Dağılmayacağız. Mücadelenin hukuki kısmıyla ilgilenecek arkadaşlarımız var. Biga Yarımadası’nın tamamı tehlike altında. Bundan böyle sesimizi daha gür çıkaracağız.” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol