Gün; “Demokrasi sürdürülebilir ekonomik gelişme ve refah artışı sağlar”

Türkiye’nin orta gelir ve orta demokrasi tuzaklarında çıkış yolu Çanakkale’de konuşuldu.

Gün; “Demokrasi sürdürülebilir ekonomik gelişme ve refah artışı sağlar”

Türkiye’nin orta gelir ve orta demokrasi tuzaklarında çıkış yolu Çanakkale’de konuşuldu.

17 Mayıs 2019 Cuma 18:54
Gün; “Demokrasi sürdürülebilir ekonomik gelişme ve refah artışı sağlar”

TÜRKONFED ve Daha İyi Yargı Derneği işbirliği, GÜNMARSİFED desteği ve ÇASİAD ev sahipliğinde "Türkiye'nin İkilemi; Orta Gelir ve Orta Demokrasi Sorunları" Politika Notu toplantı serisi Çanakkale ile devam etti. Toplantıda, politika notunun yazarı olan Av. Mehmet Gün, Orta Demokrasi Sorunları ve Çözüm Yolu konulu bir sunum gerçekleştirdi. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Daha İyi Yargı Derneği, üye federasyonlarından Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) desteği ve Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD) ev sahipliğinde 14 Mayıs 2019 tarihinde Çanakkale Kolin Otel’de yapılan toplantıda “Demokratikleşme ve Kalkınma” ilişkisine vurgu yapılan TÜRKONFED Politika Notu açıklandı. Toplantıda, politika notunun yazarı olan Av. Mehmet Gün, Orta Demokrasi Sorunları ve Çözüm Yolu konulu bir sunum gerçekleştirdi. ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran, GÜNMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tamer Çelik, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇASİAD Geçmiş Dönem Başkanı Erdal Akarsu yaptıkları konuşmalarda, ekonomi ve hukukun üstünlüğünün beraber ilerleyeceğini vurgulayarak, TÜRKONFED Politika notuna verdikleri ortak desteği dile getirdiler. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇASİAD Geçmiş Dönem Başkanı Erdal Akarsu TÜRKONFED Tanıtım filmi ile yapmış olduğu sunumla katılımcılara TÜRKONFED hakkında bilgilendirmede bulundu.

“Türkiye’nin Orta Demokrasi Sorunları ve Çözüm Yolu: Yargı, Hesapverirlik ve Temsilde Adalet” kitabının da yazarı olan Avukat Mehmet Gün, orta gelir seviyesi ile orta demokrasi seviyesi arasında net bir paralellik görüldüğünü ve demokrasinin sürdürülebilir ekonomik gelişme ve refah artışı sağladığını dile getirdi. Sürdürülebilir büyüme ve sağlıklı bir ekonomik kalkınma için hukukun üstünlüğünün gerekliliğine vurgu yapan Gün, ancak böyle bir ortamda sürdürülebilir kazancın, yatırım ve iş fırsatlarının ortaya çıkabileceğini vurguladı.

Evrensel etik ilkelere vurgu yaptı

Toplantının kapanışında kürsüye çıkan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, hukuk ile etik ilkeler arasında büyük bir bağ olduğunu hatırlatarak, bir ülkede evrensel etik ilkeler oluşturulmadan o toplumun gelişme göstermesinin mümkün olmadığını belirtti. Prof. Dr. Murat, yıllardır tartışılan esaslı bir kamu yönetimi reformunun gerçekleştirilerek evrensel ilkelere bağlı şeffaf ve hesapverir bir yönetim anlayışının gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol