Hastane Merkez’de kalsın! (Video)

Çanakkale Devlet Hastanesi’nin yeni binasının yapılmasıyla birlikte çoğu poliklinik yeni hastaneye taşınmış eski hastane binasında birkaç tane poliklinik kalıp hizmet vermeye devam etmekte ve yakın bir süreç içerisinde kalan bölümlerinde yeni binaya taşınmaları ve eski hastane binasının olduğu yere ‘Millet Bahçesi’ yapılması söz konusu. Çanakkaleliler, eski hastanenin burada kalması gerektiğini ifade ettiler.

Hastane Merkez’de kalsın! (Video)

Çanakkale Devlet Hastanesi’nin yeni binasının yapılmasıyla birlikte çoğu poliklinik yeni hastaneye taşınmış eski hastane binasında birkaç tane poliklinik kalıp hizmet vermeye devam etmekte ve yakın bir süreç içerisinde kalan bölümlerinde yeni binaya taşınmaları ve eski hastane binasının olduğu yere ‘Millet Bahçesi’ yapılması söz konusu. Çanakkaleliler, eski hastanenin burada kalması gerektiğini ifade ettiler.

28 Ağustos 2019 Çarşamba 18:00

Çanakkaleli esnaf ve vatandaşlar Çanakkale Devlet Hastanesi’nin eski binasının taşınmaması gerektiğini ve burada hizmet vermeye devam etmesini istediler. Çanakkale Hedef Gazetesi olarak, eski hastane ile ilgili vatandaşlara düşüncelerini sorduk. Konu ile ilgili Çanakkalelilerin görüşleri şu şekilde;

Hüseyin Şen; “Ben dün buraya gelip burada muayene oldum, bugün ise eşimi yeni binaya götürerek muayene ettirdim. Nereye gidip nerede muayene olacağımızı şaşırıyoruz” diyerek polikliniklerin yerlerinin karmaşık olmasına tepki gösterdi.

Nejdet Engin; “Hastanenin taşınması iyi olmadı, özellikle acil bölümünün buradan ayrılarak yeni binaya gitmesi Merkez’de bulunan vatandaşlar için iyi olmadı.” derken eski binanın yerine millet bahçesi yapılması konusunda da; “Burasının karşısında Halk Bahçesi var buraya bide Millet Bahçesi yapılmasına hiç gerek yok, bence doğru değil” dedi.

Alper Eren ise; “Bize uzak kalıyordu devlet hastanesi burada iken taşınması iyi oldu” ifadelerini kullanırken, millet bahçesi yapılması konusunda ise “Böyle bir yer lazımdı ama Halk Bahçesinin karşısında olması ne kadar doğru bilmiyorum” diye konuştu.

Bölge esnaflarından olan Recep Yiğit ise; “Ben burada kalan bölümlerinde taşınmasını istemiyorum çünkü burasının konumu şu anda çok güzel insanlar buraya şehir içinde gelip muayene olabiliyorlar. Yeni binanın olduğu yer ise uzak oraya gidilmesi benim için doğru bir durum değil. Benim burada konuştuğum insanlar bile binanın taşınmasını istemiyorlar. Vatandaşlar gelip burada işerini halletmek istiyorlar. Kalan bölümler burada devam etmeli karşıda Halk bahçesi varken buraya millet bahçesi yapılması uygun değil.” dedi.

Gültekin Yiğit; “Hastanenin gitmemesi bizim için iyi olur, çevre esnafı da yararlanıyor bundan o yüzden gitmemeli” diye konuştu.

“Her şeyden önce vatandaşın sağlığı önemli”

Eski Devlet Hastanesinin karşısında Eczacılık yapan Neriman Doğancalı; “Her şeyden önce vatandaşın sağlığı önemli burada benim eczanemin olması önemli değil, yani ben bugün varım yarın yokum. Şimdi vatandaş burada merkezde bir eczanenin olmasından çok mutlu ve çok memnun ve hastane şu an gerçekten çok iyi çalışıyor, çok iyi hizmet veriyor ve her gün polikinlikler dolup taşıyor. Yukarıdaki hastane kadar olmasa da belki onun yarısı kadar bir hizmet yapısı var. Ama bu hastanenin Eylül ayında buradan tamamen taşınacağını söylüyor yetkililer. Kış ayına kadar da bütün polikliniklerin bütün her şeyin buradan taşınmış olup burasının başka bir amaçla kullanılacağı söylentileri var duyduğumuz kadarıyla da. Bunu önce vatandaş adına ben buradan gitmesini istemiyorum. Bakın Çanakkale’de Merkez’de yıllardır 3 tane hastanemiz vardı. Bir tanesi yukarıda SSK hastanesi burada kadın doğum ve çocuk hastanesi olarak Hizmet veriyordu. Diğer tarafta Askeri Hastane hizmet veriyordu. Burada da malum merkez devlet hastanemiz hizmet veriyordu. Bir düşünün 3 hastaneyi ve köprüyü baz alın köprünün bir tarafında bu 3 hastanemiz yok olacak ve tamamen hastaneler köprünün bir tarafında yer alacak, bilmiyorum bu ne kadar mantıklı ve ne kadar işlevli bir durum. Bunu bir tartışmak lazım ben buradan yetkililere sesleniyorum lütfen bir araya gelin ve tartışın. Yani bu işin başında olan yetkililerin burada bir anormallik görmemesi de hem biz eczacıları hem de Halkı çok üzüyor. Bakın bu bölgede bütün eczanelerde geçen hafta vatandaşlara imza föyleri açtık. Ve vatandaşlarımız o kadar istekle imzaladılar ki, bize dedikleri ne yapalım nereye gidelim biz nereden yardım isteyelim de bu hastanemiz buradan kalkmasın buradan gitmesin. Bizde elimizden geldiğince bildiğimiz kadarıyla kendilerine doğru yolu göstermeye çalıştık ve topladığımız bütün imza föylerini Ak Parti il başkanından randevu isteyerek kendisini ziyarete gittik ve bütün föyleri, imzaları teslim ettik. Buradaki eczacılar olarak birkaç eczacı arkadaşımız katıldık ve yaklaşık 10-15 kişiye yakın esnaf katıldı, böyle bir toplu grup olarak gittik. Sağ olsun Gültekin Bey bizi gayet iyi karşıladı ama bize hiç olumlu bir cevap veremedi. Eninde sonunda bu hastane buradan kalkacak, gidecek ve yerine millet bahçesi yapılacak dedi. Bizde gerçekten vatandaş adına çok üzüldük, bize söylenen bu. Yani ben tekrar tekrar sesleniyorum sayın Vali’mize sayın Sağlık müdürümüze, sayın yetkililerimize özellikle bu konuyla yakından, uzaktan alakalı olan herkes ’ten rica ediyorum. Bu taşınma olayını ne yapıp ne edip durdurmalarını. Hiç olmazsa merkezde bir polikliniğin hizmet vermesini, Vatandaş buraya geliyor muayene oluyor, tahlillerini yaptırıyor, filmlerini çektiriyor ve gayet memnun bir şekilde ayrılıyor. Gayet işleyen bir yapıyı alelacele neden tekrardan taşımak istiyorlar bir anlam veremedim. İnşallah herkes yapılan bir yanlıştan geri döner.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 29.08.2019 10:11
Anahtar Kelimeler:
çanakkaleHastane
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol