Hep birlikte bu ülke için çalışmalıyız

Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı ve Dekan Vekili Prof. Dr. Süha Özden, akademik ve idari personelin katılımı ile gerçekleşti.

Hep birlikte bu ülke için çalışmalıyız

Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı ve Dekan Vekili Prof. Dr. Süha Özden, akademik ve idari personelin katılımı ile gerçekleşti.

14 Haziran 2019 Cuma 17:18
Hep birlikte bu ülke için çalışmalıyız

Mühendislik Fakültesi Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen akademik kurul toplantısında Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını Dekan V. Prof. Dr. Süha Özden yaptı. Prof. Dr. Süha Özden, kuruluşundan bugüne kadar Mühendislik Fakültesi’nin gelişimini anlatarak; fakültenin kendisini sürekli geliştiren, bağımsız karar verebilen, disiplinler arası çalışmaya yatkın, etik ve ahlaki değerlere önem veren, hizmet sektörü için bilgi ve teknoloji üreten ve mühendisler yetiştiren bir fakülte olduğunu dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında eğitim-öğretim faaliyetlerinin önemine değinerek, “Binlerce öğrenci, aileleri tarafından bizlere emanet ediliyor. Öğrencilerimizi insanlığa en iyi şekilde hizmet etmeleri için en donanımlı şekilde yetiştirmeliyiz” dedi. Mühendislerin sanayi devriminden beri teknolojik gelişmelerin mihenk taşı olduğunun altını çizen Rektör Murat, “Teknoloji olarak büyük ve hızlı bir dönüşümün içindeyiz. Bu dönüşümde en büyük katkı mühendislerindir ve mühendislerin olacaktır. Önümüzdeki yıllarda insanlıkla ilgili muazzam değişimlerin olacağını düşünüyorum. Bu bağlamda bu değişim dönüşümde Mühendislik Fakültemizin rolü olacağına çok inanıyorum ve Mühendislik Fakültesini en üst noktaya taşımak, en üst noktalarda görmek hepimizin görevidir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversiteler aile gibidir. Çocuklarımızdan, ailelerimizden daha çok çalıştığımız ortamlarda vakit geçiriyoruz. Hepimiz burada bir aile ortamını sağlamak durumundayız. Ben bunu çok önemsiyorum. Çok esaslı huzurlu bir çalışma ortamını sağlamadan hedeflerimizi gerçekleştiremeyiz. Üniversiteler sadece meslek kazandırma yerleri değildir. Gençlerimizin bilinç kazanmalarını, felsefe oluşturmalarını sağlamak ve evrensel düşünmeyi öğretmek, düşünen, ufku geniş, vizyon sahibi gençler yetiştirmeliyiz. Öğrencilerimizi bu azimle, bu düşünceyle yetiştirirsek çağa damgamızı vururuz. Bu ülke bizim. Hep birlikte bu ülkeye katkı sağlamak görevimiz. Araştırmalar yapmak, projeler geliştirmek bunları yaparken multidisipliner olarak, omuz omuza vererek çalışmak ve öğrencilerimizi de bu çalışmalara katmak hızla yol almamızı sağlayacaktır.” Akademik kurul toplantısı, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın öğretim üyelerinden gelen soruları cevaplaması ile son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol