“Hiçbir engel kalmasın istiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Down Sendromlular Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda engelli dernekleri ile bir araya geldi.

“Hiçbir engel kalmasın istiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Down Sendromlular Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda engelli dernekleri ile bir araya geldi.

21 Mart 2019 Perşembe 16:14
“Hiçbir engel kalmasın istiyoruz”

Kahvaltıda +1 baskılı tişörtler dağıtıldı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı personelden Umut Başaran takdim etti. Etkinlikte konuşan Gökhan; “Bugün Down Sendromu Günü. Hep yanlış bilgi sahibiyiz. Bir hastalık olarak anılıyor ama kroozom meselesi. Down sendromlularda 47 kromozom, bizlerde 46 kromozom var. Olabilir. Biz herkesi, bütün engelli kardeşlerimizi yapabilir kılmak zorundayız. Yapabiliyorlar bu var. Engelli çalışanlarımız var. Hepsi layıkıyla görevlerini yapıyorlar. Bugün de burada bir kahvaltı düzenlendi. Teşekkür ediyoruz” dedi. “Hep söylediğimiz bir şey var. Bu kentte; biz engelli kardeşlerimizin aileleri ile mutlu ve huzurlu biçimde yaşamasını istiyoruz” diyen Gökhan; “Kendilerinin bu kentte üretim yapmasını, bu kentin hayatına katılmasını istiyoruz. Evde hiçbir engel kalmasın istiyoruz. Spastik engelliler için eğimi merkezimiz hizmet veriyor. Özel eğitim sınıflarına her türlü eğitimde destek veriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bireylerin kendilerini idare edebilmesi gerekiyor”

Gökhan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bu dönemki projelerde Engelli Eğitim Merkezi var. Eğitimden sonra bu kardeşlerimizin hayatın içine girmeleri lazım. Bunun için bire meslek bir beceri edinmeleri lazım. Hayatlarını sürdürmeleri lazım. Onunla ilgili bir merkez planlıyoruz. Zihinsel engellilerin dışındaki kardeşlerimiz için de iş uğraş atölyesi yapacağız. Her şeyin aile üstünde yürümesi değil bireylerin kendilerini idare edebilmesi gerekiyor.

“Bir nefeslen, elim seninle”

Bir Nefeslen adı altında bir projemiz var. Evde çocuğunu bırakıp gidemeyen, bir yere emanet edemeyen aileler için o günkü işlerini hallederken çocuklarını bırakacakları bir yer düşünüyoruz. Aileler; gezsin, tozsun, akrabasını görsün. Bu önemli bir ihtiyaç. Bazen maddi durumlar yeterli gelmiyor. Bu noktada da Elim Seninle projemiz var. Cihaz ve ilaçları alamayan ailelere ihtiyaçlarını temin edeceğiz. Yine engelliler için özel ulaşım hizmeti vereceğiz.

“Eşim de down cafe’de çalışmak istiyor”

Bugünün en önemli vaatlerinden bir tanesi; Down Cafe. Eşim de orada çalışmak istiyor. Bu kentte yaşayan herkes bir şeyler yapabilir. Onu yapabilir kılmak önemli. Denemeli, mücadele etmeliyiz. Çalışanlarımız var. Koromuz var. Hiç ummadığımız engelli kardeşlerimiz şakır şakır şarkı söylüyor. Bunun için tekrar tekrar söylüyorum. Yaşlılar için Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde becerilerini ortaya çıkarabilecekleri alan yarattık. Şimdi hedef engelliler için bunu yapmak.

“Kesinlikle çocuklarınızı saklamayacaksınız”

En büyük mutluluk kentte herkesin dayanışma içinde olmasıdır. Herkesin derdini kendi derdimiz gibi algılamamız lazım. Dertlerimiz de paylaşacağız, mutluluğu da paylaşacağız. Kentte sokakta hep birlikte olacağız. Kesinlikle çocuklarınızı saklamayacaksınız. Kenarda köşede değil tam ortada olacaksınız. Barışın huzurun kenti diyorsak bunu sağlamamız lazım. Çocuklarımıza sahip çıkacağız.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol