İşadamlarından Mehmetçiğe tam destek

ÇTSO’nun Ocak 2018 yılının ilk Olağan Meclis Toplantısında Afrin Zeytin Dalı Harekatı gündeme geldi.

İşadamlarından Mehmetçiğe tam destek

ÇTSO’nun Ocak 2018 yılının ilk Olağan Meclis Toplantısında Afrin Zeytin Dalı Harekatı gündeme geldi.

01 Şubat 2018 Perşembe 16:47
İşadamlarından Mehmetçiğe tam destek

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına destek verilen toplantıda konuşan ÇTSO Başkanı Tamer Selçuk Semizoğlu; “Afrin’de başlatılan sınır ötesi harekâtta devletimizin kararının arkasında olduğumuzu bildirir, şehitlerimize rahmet gazilerimize şifalar dilerim. Afrin, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınır güvenliğini emniyete almak için çok önemli stratejik bir noktadır ve temizliği zorunludur” dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Ocak 2018 yılının il olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy; “2018 Yılının ilk toplantısında hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor yeni yıl ile ilgili dileklerimi de bir kez daha tekrarlarken, hepinize sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum. 2018 Yılı bildiğiniz gibi Troia Yılı. Bu yılı en etkin ve kalıcı sonuçlar bırakacak şekilde geçirmeli bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Oda olarak üyelerimizin ekonomik hayatlarına katkı sunacak her çalışmayı destekliyoruz. Turizm sektöründe meydana gelecek gelişmeler beraberinde pek çok sektörü de olumlu etkileyeceğinden bu yıla hepimiz destek vermeliyiz. İş dünyasına her zaman çok çalışmak düştüğü gibi risklere karşı da tedbirli olması gerekiyor. Ekonomiyi yakından etkileyen kur artışlarına karşı özellikle yatırım yapan üyelerimizin çok dikkat etmesini tavsiye ediyorum. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz.  Gerçek gündemimiz olması gereken ekonomiden huzur ve güvenle konuşmak hepimizin arzusudur” dedi.

Semizoğlu; “Terör örgütlerine gereken ders verilmektedir”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına Ocak ayı olağan Meclis konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu ise; “Afrin’de başlatılan sınır ötesi harekâtta Devletimizin kararının arkasında olduğumuzu bildirir, şehitlerimize rahmet gazilerimize şifalar dilerim. Meşru olarak başlatılan bu harekâtta terör örgütlerine gereken ders ve cevap verilmektedir. Devletimiz ve milletimizin huzuru, bekası, milli güvenliğimiz, siyasetin çok üstünde, bizim için çok kıymetlidir ve heba edilemez. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, teröre karşı her zaman olduğu gibi bugün de tek yürek ve ortak duruş sergiliyor ve teröre hizmet edenleri, destek olanları esefle kınıyoruz. Allah, Mehmetçiklerimizin yardımcısı olsun ve Ordumuzu Muzaffer eylesin” diye konuştu.

“2018 yılında yoğunluk bekliyoruz”

“Odamız girişimleriyle başlatılan 2018 yılının ‘Troia Yılı’ ilan edilmesi konusu birlik ve kararlılığın meyvesi olarak neticelendirilmiştir” diyen Semizoğlu; “Bu kapsamda 2018 yılında yoğunluk beklediğimiz ilimizdeki sektör temsilcileriyle buluştuk. 15-16-17 nolu Meslek Grubu üyelerimizle yaptığımız ortak toplantıda, bu yılın ekme senesi olduğu vurgusunu yaptık. 2018 yılında misafir edeceğimiz yurtiçi ve yurtdışından gelecek misafirlerimizi kalite ve hizmet anlayışı içerisinde memnun ederek, ilimiz turizmini canlandırma konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Nakliye sektöründeki arkadaşlarımızın büyük sorunu olan K Belgesi fiyatları ve devirleri konusundaki sıkıntıları daha önce ilgili Bakanlığa bildirmiştik. Çok şükür bu konuda da üyemizi rahatlatacak yönetmelik, 08.01.2018 tarihinde yayımlanmıştır. Bu yönetmelikle firmaların belge alma şartları hafifletilmiş ve belge fiyatları %50’ye yakın düşürülmüştür” şeklinde konuştu. ÇTSO Hesap İnceleme Komisyonu Üyesi Şerif Mutlu 2017 Aralık ayı mizanı ile ilgili raporu okudu ve rapor Meclis tarafından onaylandı. 2017 yılı kesin hesapları Hesap İnceleme Komisyonu’na havale edildi. Azami fiyat tarife taleplerinin değerlendirilmesi ve Meclis toplantı saatinin değiştirilmesi gündem maddeleri görüşüldü. Gündeme gelecek diğer konuların görüşülmesinin ardından Ocak ayı Meclis toplantısı sona erdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çtso
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol