İşgücü piyasası araştırılacak

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün, Çanakkale 2018 yılı işgücü piyasası araştırmasının Nisan-Mayıs aylarında yapılacağı bildirildi.

İşgücü piyasası araştırılacak

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün, Çanakkale 2018 yılı işgücü piyasası araştırmasının Nisan-Mayıs aylarında yapılacağı bildirildi.

01 Nisan 2018 Pazar 13:19
İşgücü piyasası araştırılacak

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, ilin işgücü piyasasında arz ve talep arasındaki eşleşme problemlerini ortaya çıkartmak ve bu dengesizliği giderecek önerileri oluşturmak için 2 Nisan- 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında İşgücü Piyasası Araştırması yapılacağını söyledi. Çalışkan; “Yapılacak çalışma ile Çanakkale işgücü piyasasının mevcut durumu ortaya konulacak; işgücü piyasasında gelecek 1 yıllık dönemde meydana gelmesi beklenen mesleki değişimler tespit edilecek; ihtiyaç duyulan ve karşılanmasında güçlük çekilen meslekler belirlenecektir. Çalışma sonucu elde edilen verilere göre mesleki eğitimler düzenlenecek ve tüm sonuçlar rapor halinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Söz konusu çalışma Çanakkale için 546 işyerini kapsamakta olup, bu raporlama yılda bir kere yapılmakta ve sadece Çanakkale için değil, 81 il için ayrı ayrı yapılarak www.iskur.gov.tr adresinden kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır. 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu gereği, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri, illerinin işgücü piyasasını izleme ve değerlendirme sistemini oluşturmak, gelecek istihdam ve eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla işgücü piyasası araştırmaları yapmakla yükümlüdür. Adı geçen yasa gereği İŞKUR tarafından iş yerlerinden iş ve işgücü konularında bilgi istenildiğinde, bilgi verilmesi zorunludur. Bu çalışma için Çanakkale’de faaliyet gösteren Kamu ve Tarım sektörleri hariç olmak üzere Genel Müdürlük tarafından belirlenmiş işyerleri ziyaret edilecektir. Çalışmayı yapacak olan İş ve Meslek Danışmanlarına işverenlerimizin yardımcı olmasını rica ediyoruz. Alınan bilgiler sadece analiz çalışması için kullanılacak olup gizli tutulacaktır” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Işkur
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol