İskenderoğlu’ndan Madenciler Günü Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 4 Aralık Madenciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İskenderoğlu’ndan Madenciler Günü Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 4 Aralık Madenciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

04 Aralık 2018 Salı 10:03
İskenderoğlu’ndan Madenciler Günü Mesajı

Madenciliğin dünyanın en zor ve meşakkatli mesleklerinden biri olduğunu belirten AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Türkiye, yer altı maden kaynakları açısından dünyada çok önemli paya sahip. Madenlerin bulunması; çıkartılması, işlenerek katma değerle yeni ürünlere dönüşmesi çok önemli. Biz, bu kaynakların değerlendirilmesine ayrı bir önem veriyoruz. Enerjinin büyük bir stratejik üstünlük olarak görüldüğü günümüzde ve ülkemiz için de hayati öneme sahip olan maden kaynakları açısından Çanakkale’miz çok önemli. Bu kaynakların gün yüzüne çıkarılması ve enerjiye dönüşmesinde madencilerimiz bire bir emek ve alın teriyle gerçek bir katkı sağlayan kahramanlardır” dedi.

Madencilerin bu zor ve meşakkatli görevi yaparken hem geçimlerini temin etmekte hem de ülkenin ekonomisine direk katkı sağlamakta olduğunu vurgulayan İskenderoğlu; “Bu görevi yerine getirirken yerin binlerce metre altında verilen mücadeleyi, birlikteliği ve dayanışmayı başka hiçbir alanda görmek mümkün değildir. Ülkemizin kalkınmasında tartışılmaz öneme sahip olan madenlerimizin gün yüzüne çıkartılmasında en büyük pay, şüphesiz madenci kardeşlerimizindir. Madencilerimizin hak ettiği değeri alabilmesi için bugüne kadar AK Parti hükümetlerimiz döneminde, işçi sağlığı ve güvenliği, yer altında çalışan işçilerimizin çalışma şartları, maden ocaklarının etkin ve sıkı denetimi ile ilgili gerekli yasal düzenlemeler yapılmıştır” diye konuştu.

Maden ocaklarında madenciler için olumsuz durumların olmaması için gerekli tüm hassasiyetleri gösterdiklerini belirten İskenderoğlu, geçmiş dönemlerde tüm herkesi derinden yaralayan ve çok üzen kazaların nedenleri, varsa hata ve ihmallerden kaynaklanan eksiklikler tespit edilerek yapılması gerekenler titizlikle takip edilerek yasal düzenlemelerin yapılmakta olduğu hakkında bilgiler verdi. İskenderoğlu yayımladığı mesajında son olarak, “Ülkemizin kalkınmasında çok büyük öneme sahip maden sektöründe hizmet eden, yerin yüzlerce metre derinliklerinde alın terini ülkemizin ve milletimizin geleceğine adayan bütün madencilerimizin “4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutluyorum” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol