“İşte Çanakkale Bu”

Çanakkale Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni 104. yıl dönümü kutlamaları kente yakışır biçimde gerçekleşti.

“İşte Çanakkale Bu”

Çanakkale Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni 104. yıl dönümü kutlamaları kente yakışır biçimde gerçekleşti.

20 Mart 2019 Çarşamba 18:36
“İşte Çanakkale Bu”

Çanakkale Belediyesi tarafından organize edilen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni 104. yıl dönümü kutlamaları kapsamında bu yıl Haluk Levent konseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Çanakkale Deniz Zaferi’ni 104.yıl dönümü kutlamalarına Haluk Levent konseri damga vurdu. Yaklaşık 20 bin kişinin izlediği konserde Haluk Levent’in şarkılarına hayranları hep bir ağızdan eşlik ederken, sadece bu konser için şehir dışından gelenlerde konseri büyük bir sevinçle dinlediler. Çanakkale Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan; “104 yıl önce bu topraklarda, Cumhuriyetin ve bu vatanın ön sözünü yazan atalarımızın huzurunda saygı ve minnetle eğiliyorum. Çanakkale barışın, özgürlüklerin, güzel yaşamanın simgesi. Dedik ki Çanakkale için kim olsun, aklımıza ilk gelen isim, adam gibi adam Haluk Levent, bu şehre yakışan, bu şehri yaşayan isim. Sizlerin coşkusu ve enerjisiyle güzel bir geceye imza atacağımızdan eminim” dedi. Cumhuriyet Meydanını dolduran kalabalığın ‘Mustafa Kemalin Askerleriyiz’ tezahüratlarına katılan Başkan Gökhan; “İşte Çanakkale bu!” diyerek onları alkışladı. Haluk Levent, konserinin gelirini ise Yeni Zelanda’daki cami saldırılarında hayatını kaybeden Müslümanlar için bağışladı.

“Yeni Zelanda ile Çanakkale arasında yıllardan beri bir köprü oluşmuş”

Haluk Levent, konserin bir bölümünde; “Yeni Zelanda’da terörist faaliyeti sonrasında öldürülen Müslümanlar için yardım toplanıyor. Dedik ki, niye Çanakkale konserimizin gelirini vermiyoruz. Yeni Zelanda’ya aslında bir anlamı da var. Yeni Zelanda ile burası arasında yıllardan beri bir köprü oluşmuş” dedi.

“Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimize borçluyuz”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Eğer bu ülkede, bu kentte kardeşçe, barış içerisinde özgürce yaşayabiliyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimize borçluyuz. Şimdi bu güzel zaferin sonunda bir etkinlik düzenlememiz gerekir, kutlamamız gerekir. E, peki kim olmalı diye düşündüğümüzde ilk aklımıza gelen Haluk Levent. Özellikle Yeni Zelanda’daki şehit olmuş Müslüman kardeşlerimize bu konserin gelirini bağışlamış olması sözde değil, özde insan olduğunu gösteriyor. İşte Çanakkale bu! Çanakkale böyle insanlara layık. Onun için teşekkür ediyorum. Kırmadı, geldi” diye konuştu.

20 yıl önce yazdığı şiiri okudu

Konser alanını dolduran kalabalığın arasında, 20 yıl önce yazdığı şiiri Haluk Levent’e armağan etmek isteyen Hülya Günay, sanatçı ile birlikte yazdığı şiiri okudu. ‘Savaşsana’ isimli şiirini sahnede seslendiren Hülya Günay’ı Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ayakta alkışlayarak kendisini tebrik etti. Başkan Gökhan; “Şiiriniz bu kenti ve bu toprakları o denli güzel anlatmış ki sizi yürekten tebrik ediyorum. Çanakkaleli olmak işte budur” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol