İstihdam seferberliği toplantısı düzenlendi

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, İŞKUR İl Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “İstihdam Seferberliği 2019” destek ve teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantısı 21 Mart 2019 tarihinde ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.

İstihdam seferberliği toplantısı düzenlendi

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, İŞKUR İl Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “İstihdam Seferberliği 2019” destek ve teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantısı 21 Mart 2019 tarihinde ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.

22 Mart 2019 Cuma 16:01
İstihdam seferberliği toplantısı düzenlendi

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Meclis Katip Üyesi Kanber Koç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fahrettin Ersoy ve Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tennioğlu, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, SGK İl Müdürü Hilmi Ercan, İş Müfettişleri Ümit Fıçıcı, Yasin Sezer ve Seyda Topuz, ÇTSO Meclis ve Komite Üyeleri, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, ÇTB Genel Sekreteri Sevcan Elver ile çok sayıda sektör temsilcisinin katılım sağladığı toplantının ana teması “İstihdam Seferberliği 2019” çalışmaları kapsamında firmalara sağlanan destek ve teşvikler hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu toplantının açılış konuşmasında; “Sayın Valim, Değerli Üyelerimiz, Komitelerimiz, İŞKUR ve SGK Kurumlarımızın Değerli İl Müdürleri, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası adına hepinize hoş geldiniz diyor, toplantımızın verimli geçmesini diliyorum.

TOBB’da düzenlenen Ekonomik Şurada, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine İş Dünyası 2019 yılı için 2,5 milyon ilave istihdam taahhüdünde bulundu. Bunun üzerine çok yoğun ve hızlı bir çalışma sonucunda İstihdam Teşvikleri Paketi hazırlandı ve yayınlandı. Bunları birazdan İŞKUR ve SGK yetkililerimiz zaten anlatacak. Ben sadece birkaç düşüncemi vurgulamak istiyorum.

Biz;  işverenin sırtından alınacak her yüke, önünü açacak her desteğe omuz veririz, destek oluruz. Gerekirse her gün toplantı yapar anlatırız, her yeri bu afişler ile donatırız. Yeter ki; bizim esnafımız, üyemiz, sanayicimiz inansın ve ümidini kaybetmesin. Bürokratımız da aynı şevkle, kamu disiplini ve özel sektör dinamizmi ile çalışsın ve bardağın dolu tarafını görsün. Çözüme sorun bulmak yerine, soruna çözüm bulsun.

Çünkü bir ekonomik daralma varsa, bu sorunu çözecek olanlar iş dünyasıdır, Ülkesine yatırım yapanlar ve istihdam sağlayanlardır. Taahhüdü veren, elini taşın altına koyan özel sektördür. Nitekim Cumhurbaşkanımız da bu inanç ve güvenle iş dünyasına çağrıda bulunmuştur.

Bizler bu toprakların bereketine inanarak, sloganlarımızda da belirttiğimiz gibi gerçekten burada iş olduğuna, aş olduğuna inanarak yatırım yapan insanlarız. Devletimiz de böyle geniş imkanlar tanırken; bize düşen, kamu, işçi, işveren hep birlikte el ele çalışmaktır. 

TOBB Başkanımızın bu teşvikleri anlatırken verdiği bir örneği paylaşarak sözlerime son vermek istiyorum: “Nemrut, ona karşı gelen İbrahim Peygamberin ateşte yakılması için emir vermiş. Nemrut’un askerleri de meydanda büyük ateş yakmış. Herkes korku içinde sessizce izliyormuş. Derken bir karınca, ağzında küçücük bir damla suyla, ateşe doğru yönelmiş. Bunu gören bir başka karınca arkasından bağırmış. Nereye gidiyorsun, şu ateşin büyüklüğüne bak, bir damla suyla koskoca ateşi söndürebileceğini mi sanırsın?  Olsun demiş karınca, hiç olmazsa hangi tarafta olduğum anlaşılır.”

Biz de tabii ki işsizliğin karşısındayız,  istihdamın arttırılmasından yanayız ve kalıcı, sürdürülebilir istihdamın da üretimde, sanayi sektöründe olacağına inanıyoruz. Üreteceğiz, çok çalışacağız ve bu ateşi hep birlikte söndüreceğiz.” dedi.

Başkan Semizoğlu’nun konuşmasının ardından, Ticaret Borsası Meclis Başkanı İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında yapılan çalışmaları anlattı.

Konuşmaların ardından İŞKUR ve SGK İl Müdürlükleri Uzmanları tarafından, Sigorta Prim Teşvikleri ve Uygulamaları, 2019 Yılı İstihdam Teşvikleri; Üç Aylık Ücret Desteği, İlave İstihdam Teşviki, Asgari Ücret Desteği, Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların Teşviki, 5 Puanlık İndirim Teşviki ve İlave 6 Puanlık İndirim Teşvikleri hakkında katılımcılara sunum yapıldı.

İstihdam Seferberliği 2019 bilgilendirme toplantısı sunumların ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümüyle sona erdi.   

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol