“Kıyı AVM güvenli”

Geçtiğimiz günlerde medyada çıkan Kıyı AVM’de baskın haberlerine ilişkin basın toplantısı düzenleyen AVM Yönetimi; “Kıyı AVM’de gerekli her türlü güvenlik var” mesajını verdi.

“Kıyı AVM güvenli”

Geçtiğimiz günlerde medyada çıkan Kıyı AVM’de baskın haberlerine ilişkin basın toplantısı düzenleyen AVM Yönetimi; “Kıyı AVM’de gerekli her türlü güvenlik var” mesajını verdi.

29 Ekim 2017 Pazar 14:04
“Kıyı AVM güvenli”

Çıkan olayların özellikle sosyal medya üzerinden abartıldığı aktaran AVM Yönetimi, Kıyı AVM’ye karşı bir algı operasyonu düzenlendiğini düşündüklerini söylediler. İlk olarak söz alan Kıyı AVM Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Hayati Chef Restoran’ın sahibi Hayati Tezcan, “Geçtiğimiz günlerde burada yaşanan bir takım olaylar basında yer aldı. Bu haberler oldukça büyütüldü. Özellikle abartılı başlıklar kullanıldı. Burada bir takım istenmeyen olaylar oldu. Olay 3, 5 arkadaşın bir araya gelip yüksek sesli konuşmasıyla başladı. Fakat burada hiçbir mekâna, hiçbir kişiye, şahsa kesinlikle sataşma veya herhangi bir mekânın dağıtılması gibi bir olay yaşanmadı. Biliyorsunuz Kıyı AVM çok güzel bir yer. İnsanların buraya gelip müziğini dinleyebileceği, balığını yiyebileceği, nargilesini içebileceği mekanlar topluluğu. Tabi ki insanların burayı tercih etmelerinin en önemli sebebi burada bulunan nezih mekanlar. Maalesef medyada abartılarak yazılan yazıların çıkması bizim işlerimizi olumsuz anlamda etkiledi. İnsanlar buraya gelmeye korkar oldular. Tabi ki bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlarımız var. İşte sarıklılar gelmiş buraya, alkole karşılarmış gibi söylentiler çıktı. Açıkçası bu iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor.  Bugün burada siz değerli basın mensupları ile bir araya gelerek kamuoyunu aydınlatmak istedik. Polislerin bizlere desteği çok iyi. Buranın güvenilir bir yer olması için sık sık geliyorlar. Vali Bey ve Emniyet Müdürü’müzde bizi ellerinden geldiğince destekliyorlar.” dedi.

“Ortada abartıldığı gibi bir durum olsa emniyet güçleri gereğini yapardı”

Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Tezcan’ın ardından söz alan Kıyı AVM Yönetim Kurulu Üyesi olan ve sözlerine Kıyı AVM’deki 2 mekânın işletmecisi olduğunu söyleyerek başlayan Cengizhan Öz ise; “Basında abartıldığı düzeyde bir taşkınlık söz konusu değil. Evet, 3, 5 arkadaş bir araya gelip buraya gelerek ses yaparak yürümüşler ama Başkan’ımızın da dediği gibi herhangi bir mekana zarar verilmedi. Herhangi bir şahıs zarar görmedi. Ancak sosyal medyada, “Sandalyeler masalar havada uçuştu. Camlar, pencereler yerlere döküldü.” tarzında çıkan haberler kesinlikle asılsız. Zaten eğer aslı olsaydı emniyet güçleri gerekli önlemi alır, olay çıkartan kişiler hakkında da gerekli işlemleri başlatırdı. Burası herkesin güven içinde gelip zaman geçirebileceği bir yer. Kıyı’da hayat var. Çanakkale’de yaşayan herkesi buraya davet ediyorum.” diye konuştu.

“Sosyal medyada Kıyı’ya karşı bir algı operasyonu düzenlendi”

Bir gazetecinin, “Sosyal medyada olayların abartılı şekilde yazılması maksatlı mı sizce?” sorusana yanıt veren Cengizhan Öz; “Sosyal medyada yazılanların Kıyı AVM’yi karalamak adına bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Kıyı’ya karşı karalama kampanyası yapıldığına inanıyorum. Yoksa burada bizim özel güvenliğimiz de var. Eski emniyet mensubu bir müdürümüz var. Burada gerekli her türlü güvenlik var. Bunlar çarşıda da olan şeyler. 3, 5 kişi bir araya geliyor alkolünde etkisiyle hararetli bir şekilde bağırıyor çağırıyor. Bunlar her yerde olan şeyler. Alkol şişede durduğu gibi durmuyor. Bunları normal karşılamak gerek. Fakat sosyal medyada çok abartıldı. Yok sarıklılar geldi. Yok öyle oldu. Böyle oldu. Meclise kadar taşındı. Fakat abartılan düzeyde herhangi bir olay yok.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol