Küçükkuyu-Midilli seferleri başladı

2018 Troya Yılı’nda Çanakkale Turizmine büyük katkı sağlayacak Ayvacık (Küçükkuyu)-Midilli seferleri düzenlenen törenle başladı.

Küçükkuyu-Midilli seferleri başladı

2018 Troya Yılı’nda Çanakkale Turizmine büyük katkı sağlayacak Ayvacık (Küçükkuyu)-Midilli seferleri düzenlenen törenle başladı.

28 Mayıs 2018 Pazartesi 12:05
Küçükkuyu-Midilli seferleri başladı

Çanakkale Boğazı, Gökçeada, Bozcaada ve Güney Marmara hattında hizmet veren GESTAŞ Deniz Ulaşım, seferler düzenlediği hatlara bir yenisini daha ekledi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Vali Orhan Tavlı, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Erkan Aygören, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ve vatandaşların katıldığı törende Küçükkuyu Gümrük Kapısı’nın açılışı yapıldı ve Küçükkuyu-Midilli Adası’ndaki seferlerin startı verildi. Törende konuşan GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, 2006 yılında kurulan GESTAŞ’ın Çanakkale’nin ve bölgenin önemli şirketlerinden bir tanesi olduğunu söyledi. Gestaş’ın kurulduğu günden bu yana her yıl hizmet kalitesini arttıran, yeni yatırımlar yapan Çanakkale’ye değer katmaya çalışan bir şirket olduğunu belirten Uslu, Küçükkuyu-Midilli seferlerinin hayırlı olmasını diledi. Petra Belediye Başkanı Antonis Kelayditis ise; “Midilli Adası doğası, kültürü, geleneksel köyleri, misafirperver insanları, yemekleri, zeytinyağı meşhur adadır. Hem Türk hem yabancı turistler için çok ilgi çekici bir adadır” diye konuştu.

Turan; “Biz iş yapıyoruz”

Küçükkuyu Gümrük Kapısı ve Midilli seferlerinin Çanakkale için önemine değinen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Bu gümrük kapısıyla beraber adeta Ege'nin bir gerginlik bölgesi olmasını geride bırakıyoruz. Buranın bir kavga bölgesi olmasını geride bırakıp bir barış denizi olmasını, bir ekonomik gelişim modeli ortaya koymasını aynı şekilde bu insanların hem Midilli hem Küçükkuyu'daki esnafına otelcisine katkı sağlamasını ümit ediyoruz. Biz iş yapıyoruz. Biz laf üretenlerden değil iş yapanlardan olmayı gururla takip ediyoruz. Gümrük kapısı Küçükkuyu'ya marka değerine bir ilmik daha atacak attık. Midilli'ye geçmek isteyenler Ayvalık'a gidip oradan daha meşakkatli yolculuklarla Midilli’ye geçmeyecekler” diye konuştu.

Çanakkale yatırımları sürüyor

Küçükkuyu'dan gemilere binen misafirlerin direk Petra'ya gideceğini dile getiren Turan; “Onurla gururla Çanakkale Devlet Hastanesinin ziyaret ettik. Otel kalitesinde hastane. Devam ettik Troya'ya uğradık. Sonra tünellerimize geldik, bugün aracımızla tünelin son noktasına kadar gittik. Bin 700 metre olan tünelin bin 500'ü bitti, kaldı 200 metremiz. İnşallah bu yaz sonunda o güneşin karşılıklı görünmesini beraber sağlayacağız. Küçükkuyu'muzun 50 dakikalık süren o rampadaki sıkıntısı o tünellerle duble yol gibi altından geçeceğiz. 5 dakikada o rampalar geçilmiş olacak. Kriz olsa bunlar olur mu? Kriz denilince biz IMF’yi biliriz. IMF var mı? Kriz denilince biz eksi büyümeyi biliriz. Şuan Türkiye Hindistan’dan Çin’den sonra en büyük büyüyen ülke. Kriz olan yere yatırım olur mu gümrük kapısı olur mu?" ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından gümrük kapısının açılışı gerçekleştirilirken, daha sonra ise Ayvacık (Küçükkuyu)-Midilli seferlerinin startı verildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol