Kurtulmuş; “Troya defterini yeni açıyoruz”

AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, partisinin düzenlediği vefa yemeğine ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde hazırlanan “Troya Hazineleri-Asırlık Hasret” belgeselinin galasına katıldı.

Kurtulmuş; “Troya defterini yeni açıyoruz”

AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, partisinin düzenlediği vefa yemeğine ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde hazırlanan “Troya Hazineleri-Asırlık Hasret” belgeselinin galasına katıldı.

21 Ocak 2019 Pazartesi 13:30
Kurtulmuş; “Troya defterini yeni açıyoruz”

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, AK Parti ilçe başkanları, AK Parti belediye başkan adayları ile çok sayıda partilinin katıldığı vefa yemeğinde konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; “Onun güzel verilmesi, onun görkemli olması kampanyanın da gidişatına son derece olumlu etkisi olur. Bugünkü toplantımızla birlikte kampanyayı başlatmış olduk. Böyle olumlu bir şekilde seyredecek. İnşallah birçok yerde şimdiye kadar almadığımız belediye başkanlıklarını da alacağız. İnşallah şehir merkezinde de Ayhan Gider beyle birlikte 15 yıldır burada gerçekleştiremediğimiz yarım bıraktığımız bir seçimi kazanmış olacağız” dedi.

Yemeğin ardından ÇTSO Kongre Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde hazırlanan 'Troya Hazineleri-Asırlık Hasret' belgeselinin galasına katılan Kurtulmuş yaptığı konuşmada, Troya'nın önemine dikkat çekti. “Bu Anadolu topraklarından biliyorsunuz 24 büyük medeniyet geçmiş. İrili ufaklı diğer şehir medeniyetlerini bir tarafa koyarak söylüyorum. Bunların ilki Troya'dır. En sonuncusu da Osmanlılardır. O büyük medeniyetlerin her birisinden büyük izler ortaya çıkmış” diyen Kurtulmuş; “Ama maalesef bunları yeterince tanıtamıyoruz. Hatta bir adım öncesi yeterince tanımıyoruz. Troya'da böyle yerlerden birisiydi. Önemli bir hazinemiz. Önemli bir değerimiz. Bunun tanıtılması lazım. Bu Türkiye'nin tanıtılmasıydı. Troya'yı tanıtırken, 2018'de buna sahiplenmesi dolayısıyla da Çanakkale ilimize, herkese çok teşekkür ediyorum. Herkes bu meseleye sahiplendi. Ancak, 2018 bitti, Troya defterini kapattık değil. Bu defteri yeni açıyoruz. Troya üzerinden Çanakkale'nin ve Türkiye'nin tanıtılmasına 2019'da da, 2020'de de inşallah önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı gala da, ‘Troya Hazineleri-Asırlık Hasret’ belgeseli izlendi.

TÜMAD Madencilik’in ana sponsoru olduğu ‘Troya Hazineleri-Asırlık Hasret’ belgeselinin izlenmesinin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan tarafından TÜMAD Madencilik Genel Müdürü Hasan Yücel’e Troya temalı seramik hediye edildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 21.01.2019 13:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol