Lapseki'de fidanlar toprakla buluştu

Lapseki’nin Güreci köyü mevkiinde İl Orman Bölge şefliği tarafından düzenlenen fidan dikim törenine AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’da katılarak çocukları ile birlikte fidan dikti.

Lapseki'de fidanlar toprakla buluştu

Lapseki’nin Güreci köyü mevkiinde İl Orman Bölge şefliği tarafından düzenlenen fidan dikim törenine AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’da katılarak çocukları ile birlikte fidan dikti.

01 Şubat 2018 Perşembe 18:47
Lapseki'de fidanlar toprakla buluştu

Fidan dikim programına Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çanakkale Orman Bölge Refik Ulusoy, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer ve vatandaşların katıldığı fidan dikim programında bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Çanakkalemiz sadece tarihiyle, kültürüyle, turizmiyle değil, bereketli topraklarıyla da çok özel bir şehir. Ulaşımdan, turizme; tarımdan, sanayiye kadar öne çıkan bir şehir olmasının yanında ormancılıkta da marka bir konuma geliyor. 1970’lerde sahil çamı Korsika’dan getirilerek Çanakkale’nin belli bölgelerinde dikildi. Ancak ne yazık ki zaman içerisinde fizyolojik kuraklık nedeniyle kimi yerlerde kurumalar meydana geldi. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın inisiyatifiyle bu çamlar, odun olarak değerlendirilirken bunların yerine yeniden ağaçlandırma çalışması başlatıldı. 280 dönüm sahada arazi hazırlığı çalışmaları yapıldı. Bunun 80 bin dönümüne fıstık çamı dikilecek. 200 dönümüne de kızılçam dikilecek. Yine bu yıl Çanakkalemizde 21 bin dekar araziye 1 milyon 621 bin fidan dikimini öngörüyoruz. Doğanın tarihi, bizim kendi tarihimizden de, insanlık tarihinden de eskidir. Bu topraklar, bu ağaçlar bizlere birer emanettir” dedi.

“Bizler fidan dikeriz, birileri çukurlar kazar”

“Bizler, “Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizde bir fidan varsa onu dikin” vasiyetinde bulunan bir Peygamberin ümmetiyiz. Bizler fidan ekeriz, ağaç ekeriz. Toprağı bereketlendirmenin yollarını ararız. Ama birileri çıkar çukurlar kazar” diyen Turan; “Birileri çıkar bu topraklara fitne eker. Çevremize hakkıyla, onun da canlı bir varlık olduğunu bilerek muamele etmeliyiz. Maddi, dünyevi hırslar için doğayı tahrip etmek kendi medeniyetimize bir hakarettir. Atalarımız “ne ekersen onu biçersin" demiş. Bizler, bu topraklarda fitne ekenlere karşı sevgi dikmeye devam edeceğiz. Ölümden beslenenlere karşı hayatı savunacağız. Dün 17 yaşında bir kızımız PYD’nin attığı roket sonucu Reyhanlı’da şehit edildi. “Savaşa hayır, kan akmasın” diyen sözde aydınlardan ses çıkaran oldu mu? Bildiri üstüne bildiri yayınlayan STK’lardan, Tabipler Birliğinden ses çıkaran oldu mu? Hani kan akmasına karşıydınız? Hani canlar yanmasın diyordunuz? Teröristin canına üzüldüğünüz kadar 17 yaşındaki bir kızın hayatına üzülmüyorsunuz!  “Savaşa karşıyız”, “ölümlere karşıyız” sloganlarının arkasına saklanan PYD beslemeleri bu topraklara ait değiller! Sizler, Çanakkale’ye ait değilsiniz. Sizler, Reyhanlı’ya ait değilsiniz. Sizler, Kilis’e ait değilsiniz. Sizler, PKK’lı teröristlerle, Ankara’da, İstanbul’da Gaziantep’te canımızdan can alan teröristlerle aynı yerden besleniyorsunuz! Gelin, 17 yaşındaki Fatma Avlar’ın ailesine anlatın hezeyanlarınızı! Gelin, Fatma’nın arkadaşlarına anlatın bu dediklerinizi! Reyhanlı’da, Kilis’te yaşamadan kendi sıcak evlerinizde bunları yazıp provokatörlük yaptığınız için ömrünüzün sonuna dek utanacaksınız! Bizler, sizin gibi bu topraklara fitne ekenlerden değil, sevgi ekenlerden olacağız. Allah bu topraklara fitne ekenlerden milletimizi korusun” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 01.02.2018 18:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol