Lapseki’de Hükümet Konağı hizmete girdi

Lapseki ilçesine kazandırılan Hükümet Konağı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Lapseki’de Hükümet Konağı hizmete girdi

Lapseki ilçesine kazandırılan Hükümet Konağı düzenlenen törenle hizmete girdi.

03 Mayıs 2019 Cuma 14:47
Lapseki’de Hükümet Konağı hizmete girdi

Lapseki Hükümet Konağı açılış törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Vali Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Belediye Başkanları, muhtarlar, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törende konuşan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz; “Mimarisiyle örnek bir hükümet konağı olan Lapseki Hükümet Konağımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımıza kamu hizmetinin daha etkin ve daha verimli sunulması için hükümetimiz tarafından ilçemize yeni bir hükümet binası inşa edildi. Yapımında emeği geçen herkese Lapsekililer adına teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise, yeni Hükümet Konağı’nın Lapseki ilçesine hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Turan; “5 yıl tertemiz bir hizmet dönemi var”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Bir derdimiz var. İstiyoruz ki bu memlekete olan borcumuzu ödemeye çalışalım. Bu memleket hepimize sahip çıktı. Önümüzde 5 yıl tertemiz bir hizmet dönemi var. Besmeleyi çektik, sanki hiç yorulmamış gibi yolumuza devam ediyoruz. İstiyoruz ki bu yeni 5 yıllık dönem bir kalkınma dönemi olsun. Bir reform dönemi olsun. Demokrasiyi büyütmek için, kalkınmayı büyütmek için tüm başlıklardaki işlerimizi daha yukarı çekmek için bir vesile olsun istiyoruz. Bu topraklara borcumuz var” diye konuştu. Çanakkale köprüsünün yanı sıra yapılan diğer yatırımlara da dikkat çeken Turan, KOYDES’e aktarılan 30 Milyon 500 bin liralık ödenek, maden lisesi, 4x4 özel ambulans müjdesi de verdi.

Tavlı; “Çanakkalemiz Dünya çapında bir cazibe merkezi olacak”

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da yaptığı konuşmada; “Tarihimizin en büyük yatırımlarından biri olan Çanakkale 1915 Köprüsü ilimizin sanayisini, turizmini, ticaretini ve tarımsal faaliyetlerini olumlu etkileyeceği gibi ilimizin ulaşım aksı özelliğini perçinleyecek, böylece Çanakkalemiz değil Türkiye’de Dünya çapında bir cazibe merkezi olacaktır. İlimizde yapılan ve devam eden duble yollar, tüneller, hastaneler, okullar gibi Çanakkale merkez ve ilçelerimizde bitirilen, devam eden ve planlanan yatırımların Çanakkaleli hemşerilerimize hayırlı olmasını ve açılışını gerçekleştirdiğimiz Hükümet binamızın Lapseki’ye ve sizlere daha da iyi ve güzel hizmetlerin sunulmasına vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İnce; “Hükümet Konağı Lapseki’ye hayırlı olsun”

Lapseki’de olmaktan dolayı gurur duyduğunu dile getiren İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce; “Çanakkale, tarihin kalbinin attığı 104 yıl önce zaferin ve destanın kazanıldığı, birliğin beraberliğin barışın sembolü şehrimizdir. Her zaman bu topraklarda doğmuş olmaktan bu toprakların bir ferdi ve bireyi olmaktan dolayı gurur duydum. Bu topraklara hizmet etmenin gayreti içinde oldum. Hükümet Konağı Lapseki’ye hayırlı olsun. Bunlar birer semboldür. Önemli olan bu binaların içerisinde vatandaşlarımıza yapılacak hizmettir” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Lapseki Hükümet Konağı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 03.05.2019 14:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol