Mutan; “Dardanel Fabrikası’nın taşınması engelleniyor”

Kepez Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Mutan, basın mensupları ile bir araya gelerek Kepez’in İlçe olması için çektikleri tanıtım videosunu izletip, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Mutan; “Dardanel Fabrikası’nın taşınması engelleniyor”

Kepez Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Mutan, basın mensupları ile bir araya gelerek Kepez’in İlçe olması için çektikleri tanıtım videosunu izletip, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

31 Ocak 2018 Çarşamba 16:52
Mutan; “Dardanel Fabrikası’nın taşınması engelleniyor”

gösterimi ile başlayan toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp, gündeme dair açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “Biz 92 yılında belediye olduk. 25 yıllık belediyeyiz. Biz belediye kalmak istiyoruz. Bugünlerde çok konuşuluyor. Büyükşehir mi olacağız? Bütün Şehir mi olacağız? Dün bizde bir duayen hoca vardı. Eski Sayıştay Daire Başkanı Abdurrahman Acar hocam. ‘Şuanda harıl harıl çalışıyorlar Ankara’da. Büyük ihtimalle 500 bine kadar nüfusu olanlar büyükşehir. 300 bine kadar olanlarda bütünşehir olacak’ dedi. Ayrıntısını o da çok bilmemekle birlikte çok çalışıyorlar ve Mart ayında kesinleşmesi bekleniyor. Özellikle son 2 aydır Kepez’imizin ilçe olması noktasında Bülent Turan’ın ‘Evet Kepez ilçe olmayı hak ediyor. Kendi dinamikleri de evet derse, bizde sürece katkı sunarız’ diye bir açıklaması olmuştu. Bu konuda her Pazartesi günü kurulan belde pazarında stant açılırdı. İmza toplanırdı. Sevgili Alper Altınok her hafta ilçe olma süreci ile ilgili basın ile bir şeyler paylaşırdı. Fakat son 5, 6 haftadır çıt yok. Şuanda adı geçen beldeler var. Karabiga deniyor. Kalkım deniyor. Küçükkuyu, Evreşe deniyor. Ağırlık ise Karabiga ve Kalkım üzerinde yoğunlaşıyor. Diğerlerine de piyango mu olur bilmiyorum ama. Bizim ağzımıza çalınan bu balı biz hakkettiğimize inanıyoruz. O yüzden bu süreç tamamlanana kadar herhangi bir laf etmeyeceğim. Etmemeye gayret göstereceğim. Talebimizi bir şekilde de daha iletme adına paylaşmak istiyorum” dedi.

 “Eğer büyükşehir olacaksak biz belediye olarak kalmak istiyoruz”

“Bizim 25 yıllık bir deneyimimiz var. Biz belediye olarak kalmak istiyoruz ve bunun içinde ilçe olmamız gerekiyor” diyen Başkan Ömer Faruk Mutan, “Bu konu neden kamuoyunda açık şekilde tartışılmıyor? Mesela bana gelenler siyasetin doğasında olan dedikodu üzerine inşa ediliyor. İşte mesela Karabiga. Yakınında Gümüşçay var. Neden Gümüşçay değil de Karabiga. O maddi temelleri bizler ile paylaşsalar, bizlerde bu şehrin aktörleriyiz. Bizde bilelim, sadece nüfus ölçeğinden hareketle değil. Kentleşmenin getirimleri noktasında, bizde üzerine katalım. Eğer bu süreçte Kepez ilçe olursa Ömer Faruk Mutan rol kaptı. İş biterse kendine mal edecek dedikoduları geliyor kulağıma. Hayır kendime mal etmeyeceğim” şeklinde konuştu.

“Toplantı sonrası sakallarımı kesmeye gidiyorum”

Toplantı sonrası sakallarını keseceğini ifade eden Başkan Mutan; “Semih ve Nuri’nin açlık grevine girmeleri dolayısıyla sakallarımı bırakmıştım. Onlar geçen hafta açlık grevini bıraktılar ve yaşayacaklar. Bu önemliydi. O yüzlerindeki gülücük önemliydi, o eksilmesin. Onlar süreci hukuksal zeminde götüreceğiz dediler. Ohal komisyonu reddetti işe dönmelerini. Onlarda hukuk mücadelesi vereceğiz dediler. Bende onların yanında olma adına tıraş olma kararı aldım. Toplantı sonrası sakallarımı kesip, ülkenin OHAL’den kurtulması, insanların açlık ile terbiye edilmediği, yaşanabilir bir ülke koşullarına, bir siyasal iklime yürüme adına bende sakallarımı kesip yoluma devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

“Karayolları üzerinden insan geçmeyen üst geçit yaptı”

Karayollarını da eleştiren Başkan Mutan; Ford kavşağı, Dardanel Kavşağı dururken karayollarının üniversite harçlıklarının KİPA’ya akıtılmak istendiği için oraya üst geçit yapıldığını iddia etti. “Bize neden üst geçit yapılmıyor” diyerek isyan eden Ömer Faruk Mutan, “Bunun sebebi ticari bir yapılaşma olmamamız mı? Biz yapalım dedik, olmaz dediler. Bu sene yapacaklar. Bu saatten sonra o yolda birileri ölürse sorumlusu karayolları” dedi ve ekledi, “Biz Kipa değiliz ondan mı? Biz tüccar değiliz ondan mı yapmıyorsunuz? Burada ölümlü bir kaza meydana gelirse sorumlusu sizsiniz.”

“Kepez Belediye Başkanlığı’na aday olmayacağım”

Bir gazetecinin, “Ömer Faruk Mutan önümüzdeki dönem yeniden Belediye Başkanı olacak mı?” sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Mutan, bir dahaki dönem belediye başkanlığına aday olmayacağını belirterek, “Ön seçim olursa genel siyaset adına parlamenter noktada aday olacağım. Eğer ön seçim olmazsa da aday olmayacağım. Onun dışında genel siyaset yapma adına, eğer böyle bir süreç olursa İl Başkanlığı’na adayım” diye konuştu.

“Plan tadilatları yargıya gitti”

Yine bir gazetecinin yönelttiği soru üzerine Başkan Ömer Faruk Mutan, “Sayın Niyazi Önen bu kente ciddi değer katmış bir insandır. Duayen bir sanayicidir. Bu ülkenin en büyük sorunu işsizliktir. Kendisi bu kente istihdam yaratmaktadır. Sayın Niyazi Önen orada bir soğuk hava deposu kurarak başladığı sürece daha sonra sebze meyve işleyerek daha sonrasında da ton balığı işleyerek devam etmiştir. Sayın Niyazi Önen bu bölgenin sıkışıklığı sebebiyle plan tadilatını yaptırmıştır. Hatta Çetinkaya yapacaktı. Fakat plan tadilatları yargıya gitti. İdare tarafından yargıya götürüldü. Yani bu fabrika bu belde içinden çıkmasın mı? Bir yazık daha çekeceğim burada. Neden yargıya gitti? Çanakkale kamuoyu bu konuyu tartışmalı. Çıksın birileri de izah etsin. Niyazi Bey bu işi başlatmıştı. Engelleniyor şu anda maalesef” cevabını verdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 01.02.2018 10:01
Anahtar Kelimeler:
Kepez
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol