Mutan gazetecileri yine unutmadı

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Kepez Aquhall’de gazeteciler ile bir araya geldi.

Mutan gazetecileri yine unutmadı

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Kepez Aquhall’de gazeteciler ile bir araya geldi.

09 Ocak 2018 Salı 13:17
Mutan gazetecileri yine unutmadı

Katılımın oldukça yoğun olduğu kahvaltı sonrası bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, gazeteciliğin her geçen daha da değerlenerek büyüdüğünü söyledi. Çanakkale’nin yazılı basın ve görsel medya noktasında ülkemizin diğer birçok ilin çok ilerisinde olduğunun altını çizen Başkan Mutan, “Hep söyleniyor ya 4. kuvvet , 4. kuvvet  diye. Maalesef günümüz Türkiye’sinde 150’nin üzerinde gazetecimiz içerde. Basının kolu kanadı kırıldı. Dün 8 Ocak Besim Göktepe’nin kim vurdu ya gittiği bir süreç yaşanmıştı. Dün, bugün gazetelerde yer alıyor. Failleri bulundu, bulundu ama bakın gerekli cezayı aldılar mı? Annesinin hala içi kanıyor. Daha umuda bakan, daha yarını yeşerten bir akılla, inşallah 2018’de enseyi karatmayız. Ben çok fazla konulara girip, çok fazla polemik yaratmayacağım.” dedi.

2018’i ‘Umut Yılı’ ilan ettik

“Umuda dair bir şeyler söyleme adına, 2018 kentimizin Troia Yılı” diyen Başkan Ömer Faruk Mutan, “Toria insanlık tarihinde büyük bir değer. Bu değeri dünyayla paylaşma adına bu yılı Troya yılı ilan ettiler. Bizde bu yılı Kepez Belediyesi olarak ‘Umut Yılı’ ilan ettik.” şeklinde konuştu. Kepez Belediyesi’nin ilkini geçen yıl gerçekleştirmiş olduğu Bilim, Sanat ve Kültür’de Güzeli Arayış Kongresi’nin bu seneki ana temasının ‘umut’ olacağını söyleyen Mutan; “Umudun sanat ayağı olacak. Umudun yerel yönetim ayağı olacak” ifadelerini kullandı. Etkinlik tarihi ve konuk katılımcılar hakkında da bilgiler veren Başkan Ömer Faruk Mutan; 19, 20, 21 Nisan tarihinde Zülfü Livaneli, Ataol Behramoğlu’nun yanı sıra gazeteci Zeynep Oral, Arif Keskiner, yerel ayakta Yılmaz Büyükerşen, değişim ve farkındalık noktasında Tunceli Ovacık’ın Belediye Başkanı’nın katılacağı bir etkinlik programı planladıklarını söyledi. Ülkenin çeşitli üniversitelerinden akademisyenlerinde geleceğini ve ayrıca yurt dışından da katılımcıların olacağını dile getiren Başkan Mutan; “Balkanlar’dan Almanya’ya kadar birçok katılımcı olacak. Almanya’dan 4 tane felsefeci gelecek.” dedi.

Umut arayacağız

“Gelecek olan katılımcılar ile birlikte bilimde umut arayacağız. Sanatta umut arayacağız. Basın ve medyada umut arayacağız. Hep umut arayacağız. Bulacak mıyız? Bulmak umuduyla arayacağız.” diyen Başkan Ömer Faruk Mutan, 2018’in insanlık adına barış, kardeşlik, huzur getirmesini dilediğini söyleyerek, gazetecilerin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine son verdi. Başkan Mutan, gazetecilere hediyeler de takdim etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol