Namık Kemal Mahallesi’nde iftar

Çanakkale Belediyesi’nin Kent Konseyi Mahalle Meclisleri ve Mahalle Muhtarlıklarının ortaklığında geleneksel olarak düzenlediği mahalle iftarları kapsamında Namık Kemal Mahallesi’nde de iftar programı gerçekleşti.

Namık Kemal Mahallesi’nde iftar

Çanakkale Belediyesi’nin Kent Konseyi Mahalle Meclisleri ve Mahalle Muhtarlıklarının ortaklığında geleneksel olarak düzenlediği mahalle iftarları kapsamında Namık Kemal Mahallesi’nde de iftar programı gerçekleşti.

31 Mayıs 2018 Perşembe 14:58
Namık Kemal Mahallesi’nde iftar

İftar programına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Cahit Sevim, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Meclisi temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Dualarla başlayan iftar programında vatandaşlar bir arada oruçlarını açma fırsatı bulurken, yemek sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bu ay dayanışma, yardımlaşma, barış ve birlikte huzur içerisinde yaşama ayıdır. Çanakkale’de sizlerin varlığı ile barış içerisinde yaşamımızı sürdürüyoruz ve bundan da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Hepimiz bu kentte yaşamanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Allah bu birlikteliğimizi bozmasın. Yine bu kentte barış içerisinde, kardeşçe yaşamaya devam edelim. Dinimizin de emri böyle. Bu emre itaat etmek zorundayız. Dinimiz barışın ve barış içerisinde yaşayın, diyor. Ama maalesef İslam ülkelerinin bugün içerisinde bulunduğu duruma baktığımızda, dinimizin emrettiği bu kurala uyulmadığını düşünüyoruz. Bundan da ciddi üzüntü duyuyoruz. Allah’a şükür ki, kentimizde dinimizin emrettiği gibi barış içerisinde yaşıyoruz, bir birimizi seviyoruz, dayanışıyoruz. İşte bu iftar sofraları da bunun göstergesidir. Bu mahallede oturan, dışarıdan gelen kentlilerimiz bir arada oturuyorlar. Hatta biraz önce konuştuğum bir kardeşim, şehitler diyarına Bayburt’tan gelmiş. Bayburt’tan gelen kardeşlerimiz de bizimle beraber. Bu bizim için büyük bir mutluluk. Kentimize hoş geldiniz sevgili kardeşlerimiz. Ne güzel şehitler diyarında bir aradayız. Bizler örnek olmayız ve herkes bize bakıp örnek almalı” dedi.

“Bizim için mühim olan huzurdur”

“Bu kentte birlikte yaşıyoruz. Hiç kimsenin birbirine karşı üstünlüğü yoktur ve kimse dışlanmamıştır” diyen Gökhan; “Hep beraber bu kentte barış içerisinde yaşıyoruz. Allah bundan sonra da hep beraber kardeşçe yaşamayı nasip etsin. Daha nice Ramazanlarda birlikte iftar sofralarında olmayı nasip etsin. Çünkü her şeyin başı huzur. Para kolay ama huzur olmadıktan sonra ne yapayım parayı, ne yapayım serveti? Bizim için mühim olan huzurdur. Huzur ve barış olduktan sonra dayanışırız ve birbirimize destek oluruz. Bu akşam olduğu gibi sofralarımızı da kurarız. Bu akşam yedik, içtik ve karnımızı doyurduk. Hocam biraz önce dua okurken ne dedi, israf etmeyin dedi. En büyük sıkıntımız israf. Kesinlikle israf etmeyeceğiz. Dikkatli harcayacağız ve tasarruf edeceğiz. Bu noktada da diğer İslam ülkelerine de örnek olacağız. Bu kardeşliğimiz ve birlikteliğimiz, İnşallah diğer İslam ülkelerine de örnek olsun. Onlar da barış içerisinde yaşama gayreti içerisinde olsunlar ve hep birlikte yüce dinimizi dünyaya iyi tanıtalım. Biz çok kutsal bir dinin, son dinin mensuplarıyız. Allah’ın son Peygamber olarak gönderdiği Hz. Muhammed’in takipçileriyiz. Bundan daha güzel bir duygu olamaz. Allah, ibadet eksiklerinizi affederim ama kul hakkına karışmam, o helalliği almadan gelirsen, vebali büyüktür diyor. Bu yüzden birbirimize hak geçirmeyeceğiz, bir birimize düşmanlık yapmayacağız ve helalleşeceğiz demek. İnşallah bu birlikteliğimizi Allah kabul edecektir. Başka Ramazan aylarında da huzur içerisinde birlikte olacağız. İnşallah 15 gün sonra ulaşacağımız Ramazan Bayramına da sağlıklı bir şekilde kavuşur ve sevdikleriniz ile beraber olursunuz. Şimdiden Bayramınız mübarek olsun. Nice Ramazanlarda sağlıklı ve barış içerisinde buluşmak dileğiyle” şeklinde konuştu. Başkan Gökhan, konuşmasının ardından vatandaşlarla da yakından ilgilenirken, program keyifli bir sohbet ortamıyla son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleIftar
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol