Nesnel bir yerel yönetime ihtiyaç var

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı Çevre Şehir ve Kültür Birim Başkanlığı, Çanakkale’nin var olan sorunlarına dikkat çekip Çanakkale Belediyesi’ni eleştirdi.

Nesnel bir yerel yönetime ihtiyaç var

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı Çevre Şehir ve Kültür Birim Başkanlığı, Çanakkale’nin var olan sorunlarına dikkat çekip Çanakkale Belediyesi’ni eleştirdi.

25 Ağustos 2018 Cumartesi 14:37
Nesnel bir yerel yönetime ihtiyaç var

Kurban Bayramı’nda trafik sorunlarının katlanarak arttığını ve şehir içi trafiğin çekilmez bir hal aldığını bildiren AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı Çevre Şehir ve Kültür Birim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Çanakkale’nin şehircilik anlamında önemli sorunları olduğu partili partisiz her vatandaşımızın malumudur. Son olarak Kurban Bayramı’nda zaten var olan trafik sorunları katlanarak artmış, şehir içi trafik çekilmez bir hal almıştır. Belediye Kanunun 14. Maddesine göre: şehir içi trafiğin planlanması, kentsel alt yapı, defin ve mezarlıklar, ağaçlandırma, konut, itfaiye, acil yardım, imar, su kanalizasyon, temizlik katı atık, belediyenin görevleri arasındadır. Bilindiği üzere AK Parti İktidarınca ilimize 2017 yılı sonu itibariyle yaklaşık 21 milyar TL’lik yatırım yapılmış olup, ayrıca ulaştırma alt yapı yatırımları ciddi miktardadır. Çanakkale’ye yapılan yatırımlar neticesinde Çanakkale’nin marka değeri arttırılmış, yine alt markalar oluşturularak Çanakkale’nin ekonomik büyüklüğünün arttırılması hedeflenmiştir. Bu gelişimi Çanakkale Belediyesi’nin görerek alt yapı ve planlama noktasında akılcı projeler üretmesi gerekmektedir. Bırakalım çağa ayak uydurmayı, Belediyenin en temel görevlerinden olan yangın söndürmede, İtfaiye ekiplerinin Çanakkale Esenler Mahallesinde istenen randımanı verememesi, Çanakkale Mezarlıklarıyla ilgili sorunlar, trafik ve otopark sorunları çağın gerisinde kaldığımızı ortaya koymaktadır. Mevcut durumdan, birçok CHP’li hemşerimizin de rahatsız olduğu bilinen bir gerçekliktir” denildi.

Çağı yakalamamız mümkün değildir

Açıklamanın devamında; “Çanakkale ilinde Mart 2018 sonu itibariyle toplam motorlu kara taşıtı sayısı bir önceki yıla göre yüzde 5.4 artarak 224.679’a ulaşmıştır. Görüldüğü üzere planlama ve düzenleme, alt yapı yatırımı son derece önem arz etmektedir. Öngörülü, Çağdaş, nesnel bakış açısına sahip, şehrin yarınlarını görecek, buna göre planlama yapabilecek genç ve dinamik bir anlayışa ihtiyaç duymaktayız. Nesnel bir belediyecilik anlayışı olmazsa olmaz hale gelmiştir. Üzülerek görüyoruz ki belediye tarafından yeterli ve yerinde alt yapı yatırımları yapılmamakta, şehrimizin büyüdüğü gerçeği yadsınmaktadır. Bu haliyle Çağı yakalamamız mümkün değildir. Yerel yönetimin temel fonksiyonlarını dahi yapamadığı açıklıkla ortadadır. Şehrimizin yarınları için Yerel yönetimin Grup Başkan vekilimiz ve Çanakkale Milletvekilimiz sayın Av. Bülent Turan’ın uzattığı barış ve demokrasi elini tutmasını şehrimizin yarınlarını kısır kavgalarda karartmamasını temenni ediyor, şehrimiz için verilecek her görevi yapacağımızı kamuoyuna saygıyla taahhüt ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Ak Parti
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol