Öz; “Basın emekçileri baskı altında”

CHP Çanakkale Milletvekili, TBMM Başkalık Divanı Üyesi Bülent Öz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öz; “Basın emekçileri baskı altında”

CHP Çanakkale Milletvekili, TBMM Başkalık Divanı Üyesi Bülent Öz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

10 Ocak 2018 Çarşamba 13:45
Öz; “Basın emekçileri baskı altında”

CHP’li Öz, özgürlük ve bağımsızlık vurgusu yaptığı mesajında şunları ifade etti; “Vatandaşımızın haber alma ve bilgi edinme hakkını objektif bir şekilde sunan, özellikle toplumu bilgilendirme adına özveri ile çaba gösteren, demokrasinin temel kavramlarından biridir gazetecilik mesleği. Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyen Ulusumuzun kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün açtığı yolda ilerleyen, kalemini ve bu görevi onurlu bir şekilde yerine getiren bütün basın emekçilerini saygıyla selamlıyorum. Ne yazık ki toplumumuzun her kesiminin baskı altına alındığı gibi, basın emekçileri de baskı altına alınmak, susturulmak, basın özgürlüğü ihlal edilerek kaleminden uzaklaştırılmak istenmektedir. Ülkemizdeki tutuklu gazeteci sayısı her geçen gün artmakta, 26’sı imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü, 206 gazetecinin tutukluğu devam etmektedir. 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde, tutuklu ve baskılar karşısında çalışmasına devam edemeyen gazetecilerimizi de unutmamalı ve bugünü bir mücadele günü olarak hatırlamalıyız. Bir çok anlamda ekonomik zorluklar yaşayan tüm basın emekçilerinin, gücün karşısında ezilmediği ve özgür basın mensubu olarak kalemini objektif haber yapmak için kullandığı yarınlar dileyerek, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki çalışmalarımızı her zaman emekten yana gerçekleştirdiğimizi bilmelerini isterim. Bu bağlamda; başta Çanakkale Gazetecilerimiz olmak üzere, Ülkemizin her noktasında ve yurt dışında büyük emek sahibi olan Çalışan Gazetecilerimizin gününü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren, katledilen tüm basın şehitlerimizi saygıyla anıyor, yıllardır yargılanması devam eden cezaevlerindeki tüm basın mensuplarının bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyor, gönülden selam ve saygılarımı iletiyorum.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleChpBülentöz
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol