Öz; “Görevine devam etmesi anayasa ihlalidir”

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

Öz; “Görevine devam etmesi anayasa ihlalidir”

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

12 Aralık 2017 Salı 16:21
Öz; “Görevine devam etmesi anayasa ihlalidir”

TBMM’ye verdiği soru önergesi hakkında açıklama yapan CHP’li Bülent Öz; “Eceabat Belediye Başkanı, 2015 temmuz ayında Belediye Meclisi toplantısında, Belediye Meclis Üyesi Metin Övün’e karşı “Ağzını, burnunu kırarım” demiş ve “Seni gebertirim” diyerek açıkça tehdit etmiştir. Daha vahim olan süreç, Eceabat Belediye Meclisi toplantısındaki Belediye Başkanı’nın saldırgan ve tehdit içeren sözlerine karşı Belediye Meclis Üyesi Metin Övün’ün şikâyetçi olması ve Belediye Meclis Üyesi ve Encümen Üye Timur Koşal’ın tanık olarak ifade vermesiyle farklı bir boyuta taşınmıştır. Eceabat Belediye Meclis Üyelerinin şikayet başvurularını yapmasından sonraki 13 Temmuz 2015 tarihinde, Belediye Meclis Üyesi Timur Koşal, Eceabat Belediye Başkanı tarafından, makamından küfür içerikli hakaret ile kovulmak istenmiş, sonrasında daha da ileri giderek Belediye Meclis Üyesi ve Encümen Üye Timur Koşal, Belediye Başkanı Adem EJDER tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır. Yaşanan darp olayı Eceabat Sağlık Ocağında yapılan inceleme ile rapor olarak tutulmuş olup adli mercilere iletilmiş ve Çanakkale 2. Asliye Ceza Mahkemesinin 2016/706 esas numaralı dosyası üzerinden yapılan inceleme sonucunda Eceabat Belediye Başkanı Sanık Adem Ejder’in 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir” dedi. Öz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e şu soruları yöneltti; “Anayasa’nın 2. maddesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti olduğu vurgulanmakta ve 138. maddesinin son fıkrasında Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarını uygulamak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir surette değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez şeklinde açık, kesin ve buyurucu bir kurala yer vermektedir. Söz konusu ilke karşısında, idarenin maddi ve hukuki koşullara göre uygulanabilir nitelikte olan bir yargı kararını “aynen” ve “gecikmesiz” uygulamaktan başka bir seçeneği bulunmamaktadır. Eceabat Belediye Başkanı Adem EJDER hakkında verilen mahkeme kararının uygulanmaması Anayasa ihlali değil midir? Kararın infazının geciktirilmesinin nedeni nedir? Hakkında hapis cezası kararı verilen Eceabat Belediye Başkanı Adem EJDER’in söz konusu karara göre TCK 53 maddesi kapsamında “Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tâbi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten” infaz süresince yoksun bırakılması gerekmez mi? Kanunlar özel kişiler için ihlal edilebilir mi? Edilebilirse Hukuk Devleti kavramından bahsedilebilir mi?”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
TbmmBülentözGülAnayasa
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol