Özacar’dan anma mesajı

Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma kararlılığı bugün de Cumhuriyet ile ulusal birliği koruma ve savunma kararlılığının temel harcıdır.” dedi.

Özacar’dan anma mesajı

Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma kararlılığı bugün de Cumhuriyet ile ulusal birliği koruma ve savunma kararlılığının temel harcıdır.” dedi.

21 Aralık 2017 Perşembe 13:19
Özacar’dan anma mesajı

Kubilay Olayı’nın 87. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayımlayan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, asteğmen ve öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın Menemen olaylarında Cumhuriyet değerlerini korurken canı pahasına gösterdiği kararlılıkla ‘devrim şehidi’ olarak simgeleştiğini, yurttaşların gönlünde ölümsüzlüğünü her zaman koruduğunu bildirdi. Şehit Asteğmen Kubilay ve arkadaşlarının Cumhuriyet'in hayatiyetini tazeleyen ve kuvvetlendiren bir simge olarak ulusumuzun gönlünde yerini her zaman koruduğuna vurgu yapan Başkan Özacar’ın yazılı açıklaması şöyle: “23 Aralık 1930 tarihinde gerçekleştirilen Menemen Olayı, Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve  inkılaplarına karşı yapılmış gerici bir olaydır. Laik Cumhuriyetimize ve onun yılmaz savunucularına karşı bir grup yobazın başlattığı Menemen olaylarında acımasızca katledilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı ‘devrim şehidi’ olarak aramızdan ayrılışının yıldönümünde en acı duygularımızla anıyoruz. 87 yıl önce canları pahasına Asteğmen Kubilay ve arkadaşlarının Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma kararlılığı bugün de cumhuriyet ile ulusal birliği koruma ve savunma kararlılığının temel harcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Menemen olaylarında ‘Kubilay temiz kanı ile Cumhuriyet hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiştir.’ Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yoldan hiçbir zaman sapmayacağımızı, tam bağımsızlık, toprak bütünlüğü, ulusal birlik ülküsünden ayrılmayacağımızı belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'ni canı pahasına savunan şehit asteğmen Kubilay'ı ölümünün 87. yıldönümünde bir kez daha saygıyla anıyorum.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
AnmaözacarMustafaKubilay
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol