Öz’den soru önergesi

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Ayvacık’ta görev yapan Laboratuvar Teknisyeni Mehmet Turgay Karakoç’un görevine ne zaman döneceğini sordu.

Öz’den soru önergesi

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Ayvacık’ta görev yapan Laboratuvar Teknisyeni Mehmet Turgay Karakoç’un görevine ne zaman döneceğini sordu.

24 Kasım 2017 Cuma 14:13
Öz’den soru önergesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi veren CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz; “Çanakkale Ayvacık Devlet Hastanesinde Laboratuvar Teknisyeni olarak görev yapan Mehmet Turgay Karakoç Hastane yöneticilerinin asılsız ihbarı sonucunda sorgusuz sualsiz Ayvacık Eski Kaymakamı Salih GELGEÇ tarafından açığa alınmıştır. Daha sonra Ayvacık eski Kaymakamı Salih GELGEÇ, 1 Aralık 2016 tarihli Kararname ile görevden alınarak Gaziantep Valiliği Hukuk Müşavirliğine atanmış, yeni görevine başlatılmadan FETÖ/PDY kapsamında Bylock kullandığı tespiti ile açığa alındığı, Laboratuvar Teknisyeni Mehmet Turgay Karakoç’un suç duyurusunda bulunduğu ve Kamu Davası açıldığı, Dava sonucunda Mehmet Turgay Karakoç'u memuriyetten edeceğini söyleyen, asılsız ihbarla FETÖ'den ihraç ettiren ve tehdit eden eski Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tezcan Sezgin Çanakkale 1. Asliye Ceza Mahkemesinin 2017/71 Esas sayılı kararı ile 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı basında yer almıştır. Mehmet Turgay Karakoç yaptığı açıklamada; "Tezcan Sezgin Çanakkale KHB Genel Sekreteri iken beni TEHDİT etmiş, şikâyetlerim sonunda görevden alınmıştı. Şu anda halen Konya'da kamu kurumunda doktor olarak görev yapmaktadır. Asılsız FETÖ ihbarında bulunan Çanakkale Ayvacık Devlet Hastanesi müdürleri Serdar Taşdemir, Kezban Başaran ve eski başhekimi Yavuz Adanur hakkında da gereğinin yapılarak haklarında işlem yapılmasını yetkililerden istiyorum." dediği yine basındaki haberlerde yerini almıştır. Seçim bölgem Çanakkale’de yaşanan bu olay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “at izi it izine karıştı” sözüne bir örnek teşkil etmektedir. Haklı mücadelesini kazanan ve Fetöcü olmadığı ortaya çıkan Mehmet Turgay Karakoç ve bu durumda olan memurlar ne zaman görevine dönecektir? Hastane Müdürleri Serdar Taşdemir, Kezban Başaran ve Dr. Yavuz Adanur hakkında başlatılmış işlem veya işlemler var mıdır? Bylock kullandığı tespit edilen Salih Gelgeç ile ilgili ne tür işlemler yapılmıştır? Hala memuriyetine devam etmekte ve maaş almakta mıdır? Bu tür asılsız ihbarlar sonucunda kaç vatandaşımız mağdur olmuştur? Fetö bağlantısı olduğu tespit edilen kişilerin “at izini it izine” karıştırma girişimlerine karşı nasıl bir çalışma yürütülmektedir? Asılsız Fetöcü ihbarı yaptığı halde, yalanı ortaya çıkan kişi ve kişileri kim ve neden koruyor? Fetö ile mücadele adı altında yürüttüğünüz asılsız ihbarları sorgulamadan açığa alma işlemleriniz ne zamana kadar devam edecek?” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol