Özen; “Kent Konseyi senin arka bahçen olmayacak”

Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’i istifaya davet eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a bir tepki de Memur-Sen İl Başkanı Suat Özen’den geldi. Özen; “Kent Konseyi senin arka bahçen olmayacak” dedi.

Özen; “Kent Konseyi senin arka bahçen olmayacak”

Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’i istifaya davet eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a bir tepki de Memur-Sen İl Başkanı Suat Özen’den geldi. Özen; “Kent Konseyi senin arka bahçen olmayacak” dedi.

05 Ekim 2017 Perşembe 17:19
Özen; “Kent Konseyi senin arka bahçen olmayacak”

Memur Sen İl Başkanı Suat Özen yaptığı açıklamada; “Sivil Toplumun İradesini sorgulamak haddin değildir Başkan; bildiğimiz kadarıyla Belediye Başkanının Görevleri arasında Kent Konseyi Başkanını ve Yürütme Kurulunu seçmek ya da atamak yoktur. Geneller Kurulu Oluşturan Sivil Toplumun İradesi ile seçilene bıraksın demek hadsizliktir, Sayın başkan bu sözleri ancak kendi atadıklarına ve emir erlerine söyleyebilir. 22 Nisan 2017 tarihinde yapılan Çanakkale Kent Konseyi seçimlerinde İlimizdeki sağduyulu Sivil Toplum Örgütlerimizin teveccühü ile Başkanımız Engin Kandemir liderliğinde Yürütme Kurulu Üyesi Arkadaşlarım Ümit Burunlular, Ahmet Kale, Resul Demirtaş, Şener Akçay, Erdem Alagök, Serap Dikenli, Gülşen Uz ile birlikte kazanıp Şehitler diyarı Çanakkale'mizde 13 senedir kimlere, neye hizmet ettiğini anlamadığımız ve bilmediğimiz bu yapının zincirini kırıp 2019 un işaret fişeğini ateşlememiz anlaşılan fincancı katırlarının kervan başını ürkütmüş. Kent Konseyi senin arka bahçen olmayacak. Belediye başkanı, nisan seçimlerine (yetkisi olmamasına rağmen) müdahil olarak, kent konseyinin özerk yapısına müdahale etmiştir. Bu müdahale sonucu belediye başkanının siyasi bir bakış açısı getirdiği Kent Konseyinin görevleri; “Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması,  sürdürülebilir yaşantı, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ilkelerini hayata geçirmeyi;  sivil toplumun güçlendirilmesi ile çocukların, gençlerin, kadınların ve engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmayı amaçlar” denilir iken Sivil Toplum Örgütlerinin iradesi ile seçilen Kent Konseyi Başkana bıraksın demek gibi bir gaflete düşmüştür. Mensubu olduğu parti teşkilatlarında delegesinin iradesini sandığa taşıyamayanlar, Çanakkale de Sivil Toplum Örgütlerinin gösterdiği iradeyi sorgulayıp ayar yapamaz. Kent Konseyi bundan sonra ki süreçte bu şehirde yaşayanların, bu şehre gönül verenlerin, bu şehirde ben de varım diyenlerin buluşma noktası olacaktır” dedi.

“Kınıyoruz”

Belediye Meclisi’nde Ömercioğlu’na yönelik sergilediği tavırlar nedeniyle de Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı kınayan Özen; “Belediye Meclis toplantısında kendinden farklı düşünen bayan meclis üyesine ahlak dersi vermeye kalkıp “mikrofonunu kapatın, konuşma, sus, otur yerine” söylemlerin de bulunan “Barışın Kenti” Belediye Başkanını, bir bayana karşı nezaketsiz söylemlerinden ve davranışlarından dolayı Sivil toplum örgütü olarak kınıyoruz” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 05.10.2017 17:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol