“Pazar yerleri tam anlamıyla üreticilere açılmalı”

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, Pazar yerlerinin tam anlamıyla üreticilere açılmasını istedi.

“Pazar yerleri tam anlamıyla üreticilere açılmalı”

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, Pazar yerlerinin tam anlamıyla üreticilere açılmasını istedi.

13 Haziran 2019 Perşembe 16:17
“Pazar yerleri tam anlamıyla üreticilere açılmalı”

Pazar yerleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya; “Yaz mevsiminin geldiği ve tarladan üretimlerin başladığı şu günlerde üreticilerimizin ürünlerini en iyi şekilde değerlendirebilmelerinin, tüketicilerimizin ise en taze ürünlere birinci elden ulaşabilmelerinin önünü açmak için, ilimizde ve ülkemizde pazar yerlerinin üreticilere tam anlamıyla açılması gerekmektedir. Böylece sunulan bu imkandan faydalanmak isteyen her üretici, ürettiği ürününü ülkemizin istediği pazarında satabilecektir. Üreticiyi ve tüketiciyi aynı karenin içinde korumanın yolu üreticinin, ürettiği ürününü direk tüketiciye ulaştırmak istemesi durumunda, bu olanağın üreticilere sağlanmasından geçmektedir. Bu bağlamda yapılacak yasal düzenlemeler hem üretici hem tüketici hem de ülke tarımı için çok önemli ve kıymetlidir. Bu sayede pazarların ateşi düşürülecek, üretici alıcı bulamadığı satamadığı ürünleri pazarlarda değerlendirebilecek aynı zamanda dünyanın en önemli sorunlarından olan gıda israfının da önüne geçilecektir. “Nasıl satarım?” baskısının üreticinin üzerinden alınması üretimde çeşitliliği de arttıracaktır. Üreticilerin ürettiğini beyan ettiği meyve-sebzeleri, taşradan ziyade başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi nüfusu kalabalık metropol şehirlerin pazarlarında kendilerine gösterilen noktalarda satışını yapması bu şehirlerde yaşayan tüketicilerimizi koruyarak onların daha taze ve hesaplı ürünü bulmalarına, tükettiği ürünün hikayesini dinleyerek, yediğini yetiştirenlerle tanışarak alışveriş yapmasına imkan sağlayacaktır. Tüm pazarların, üretici belgesi elinde olan ve gerçekten ürettiği ürünü satmak isteyen üreticilere açılması ülke tarımını belli noktalara taşıyabilir. Sebze-meyve pazarlarının bir an önce rant kapısı olma durumundan çıkması, eskisi gibi üretici ile tüketicilerin buluştuğu noktalar haline zaman kaybedilmeden getirilmesi gerekmektedir. Tüketicilere taze, ucuz ve kaliteli ürünler ancak bu şekilde sağlanabileceği gibi yine aynı şekilde üretici de ürününü ziyan etmeden aracıların eline de düşürmeden daha memnun edici fiyatlara satabilecektir. İnanın bu uygulama, hem üreticilerimizi hem tüketicilerimizi koruyacak, pozitif yansımaları hep birlikte görülecektir” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol