Piri Reis Müzesi'nde restorasyon (VİDEO)

Piri Reis Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından restore ediliyor.

Piri Reis Müzesi'nde restorasyon (VİDEO)

Piri Reis Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından restore ediliyor.

18 Aralık 2019 Çarşamba 15:04

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, restorasyon çalışmalarının sürdüğü Piri Reis Müzesi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Piri Reis Müzesi’nin bir bölümünün Piri Reis Müzesi, bir bölümünün ise Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi ve Kütüphanesi olacağını belirten Kaşdemir; “Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, sonra da Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığımıza devredilen Piri Reis Müzesi'nde bakım, onarım faaliyetleri başlamış durumda. Piri Reis Müzesi tahsis amacına, işlevine uygun bir şekilde yine Piri Reis Müzesi olarak faaliyet göstermeye devam edecek. Müzenin bir bölümü Piri Reis Müzesi olacak, bir bölümü de Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi ve Kütüphanesi olacak. İstiyoruz ki, bütün araştırmacılar ve tarihçiler gelsin, Çanakkale'de araştırmalarını yapsın. Bizim Tarihi Alan Başkanlığı olarak çok fazla sayıda ve nitelikli ölçüde Çanakkale tarihiyle, araştırmacılara yönelik olarak da kitaplarımız, koleksiyonumuz oluştu. Şuanda Çanakkale tarihiyle, Çanakkale savaşları tarihiyle alakalı en kesin ve doğru bilgileri içeren külliyat Tarihi Alan Başkanlığı olarak bizde toplanmış durumda. Biz de bu bilgileri burada ziyaretçilerimizin, araştırmacılarımızın hizmetine sunalım. Burası bir merkez olsun. Çanakkale'yle, Çanakkale harp tarihiyle, Çanakkale savaşlarıyla ilgili kim en öğrenmek istiyorsa, araştırma yapmak istiyorsa, Çanakkale'de bizim misafirimiz olsun. İnsanlara kolaylık olması için de Çanakkale merkezde bu Piri Reis binasını kütüphane ve araştırma merkezi olarak değerlendirmeye karar verdik. Bu bina Piri Reis Müzesi olarak kullanılmaya devam edecek. Bir katı da araştırma merkezi olacak. Yaklaşık bir yıl gibi bir süre içerisinde de bu bina hizmet vermeye başlamış olacak” dedi. Açıklamanın ardından Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve basın mensupları, restorasyon çalışmalarının devam ettiği Piri Reis Müzesi’ni inceledi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol