Rehberlerden TROİA Yılı’na tam destek

2018 TROİA Yılı, Çanakkale Ticaret Borsası Toplantı Salonunda Çanakkale Rehberler Odası’yla ele alındı.

Rehberlerden TROİA Yılı’na tam destek

2018 TROİA Yılı, Çanakkale Ticaret Borsası Toplantı Salonunda Çanakkale Rehberler Odası’yla ele alındı.

07 Şubat 2018 Çarşamba 14:00
Rehberlerden TROİA Yılı’na tam destek

Toplantıda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz tarafından 2018 TROİA Yılı kapsamında yapılan hazırlıklar ve çalışmalara ilişkin bir sunum yapıldı. 2018 TROİA Yılı İcra Komitesi üyelerinin de bulunduğu toplantıda, Çanakkale Rehberler Odası üyeleri TROİA Yılıyla ilgili görüş ve önerilerde bulundular.  Çanakkale Rehberler Odası üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür eden Vali Orhan Tavlı; "ÇARO TROİA Yılı Projesi’nin ortağıdır.” dedi ve 2018 TROİA Yılı’nda yapılacak çalışmalarda ve hayata geçirilecek projelerde Çanakkale Rehberler Odası üyelerinin de katkılarının önemine vurgu yaptı.

Biçer; “TROİA Yılı turizm için bir milat”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Rehberler Odası Başkanı Adem Biçer; “Çanakkale, biz rehberlerin dilinde tarihi, kültürel, doğal, mitolojik zenginlikleri ve kahramanlık destanlarıyla yankılanan bir sevda türküsüdür. Bu türkünün en önemli dizelerinden sadece birisidir TROİA. TROİA’nın ne kadar önemli bir değer olduğunu tüm dünya biliyor, tek tek anlatmaya, konuşmaya ömür yetmez. Ancak 2018 yılının TROİA Yılı ilan edilmesini Çanakkale ve Ülke turizmi için bir milat olarak görüyoruz. Hazır rüzgarı arkamıza almışken uzun-vadede bölgeye kazanım sağlayacak altyapı, tesis ve projeleri başlatmak yola çıkış amacımıza ulaşmamızı sağlayacaktır. İnşallah tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız ve vatandaşlarımızla hep birlikte ulusal ve uluslararası düzeyde çok güzel projelere ve etkinliklere imza atacağız, siz değerli büyüklerimizin öncülüğünde bu zorlu ama keyifli yolculuğu sağsalim tamamlayacağımıza inancımız tamdır. Bu süreçte bizler de elimizden gelen maddi – manevi her desteğe ve göreve hemen her dilden 10500 rehberle hazırız. 2018 Troia Yılı, bölge turizminin sağlam temellerle yükselmesi için önemli bir adım olmuştur. Başta sayın Valimiz olmak üzere emek veren mücadele eden katkı sağlayan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. ÇARO olarak en başından beri sürece destek vermekteyiz. Peki somut olarak ne yaptınız derseniz sayın Valim, her ne kadar dillendirmesek de bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“Troia Yılı hayırlı, uğurlu olsun”

Biçer sözlerini şu şekilde sürdürdü; “2018 yılının TROİA Yılı ilan edilmesi için Ortak bildirinin imzalanması, gezdirdiğimiz yerli yabancı turistlerin dikkatini TROİA Yılına çekmek için Türkiye genelinde faaliyet gösteren 10500 rehberin Çalışma (kimlik) kartında "TROİA Atı" arka fona yerleştirilmiştir. Ekim ayında Valiliğimiz öncülüğünde TÜRSAB tarafından gerçekleştirilen Genişletilmiş Toplantı kapsamında gelen acentacıların TROİA ve Gelibolu ziyaretlerinde ücretsiz rehber desteği sağladık. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile protokol imzalayarak "TROİA, Çanakkale Savaşları, tarihi, kültürel ve turistik değerlerimiz hakkında ilk ve ortaöğretim öğrencilerini bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye genelinde faaliyet gösteren meslektaşlarımız için Troas Bölgesi Eğitim Gezisi düzenlemeyi planlıyoruz. Valiliğimizin TROİA Yılı kapsamında ve haricen gelen temsil niteliğindeki misafirlerine rehber desteği vereceğimizi yineliyorum. Çanakkale ve ülke turizmini tekrar hareketlendireceğine inandığımız "TROİA Yürüyüş yolu" projesini destekliyoruz ve hayata geçirmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Dünyada turizm etkinlikler üzerine kurulmaya başladı ve bu doğrultuda TROİA'ya gelen ziyaretçilere görsel zenginlik olması açısından tiyatral sunum yapılması farkındalık yaratacaktır. Bu nedenle tiyatral sunum projesinin hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. TROİA Yılının hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 07.02.2018 14:01
Anahtar Kelimeler:
2018Troia
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol