Semizoğlu'ndan müjde

% 53'ü orman olan ve orman ürünleri sanayiinde Türkiye’de önemli bir paya sahip olan Çanakkale’nin ormanları artık sertifikalı olacak.

Semizoğlu'ndan müjde

% 53'ü orman olan ve orman ürünleri sanayiinde Türkiye’de önemli bir paya sahip olan Çanakkale’nin ormanları artık sertifikalı olacak.

07 Ocak 2019 Pazartesi 12:49
Semizoğlu'ndan müjde

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Bölgesi ormanları için Çanakkale Bölge Müdürlüğü'nün FSC sertifikası bulunmadığından dolayı sektörde faaliyet gösteren üyelerin ihracatlarının sekteye uğradığını, bu mağduriyetin giderilmesi için Oda olarak girişimde bulunduklarını belirterek; “Söz konusu belgelendirme sistemi bir zincir olarak değerlendirilmektedir. Ülkemizde hali hazırda Bolu, Muğla, Kastamonu, Zonguldak, Bursa, İstanbul Bölge Müdürlükleri'ne bağlı 29 işletme müdürlüğünde toplam 2,4 milyon hektar orman alanı Orman Yönetim Konseyi (FSC) programına göre sertifikalandırılmıştır. Ancak % 53'ü orman olan Çanakkale'de ne yazık ki ormanlarımız bu belgeye sahip değil. Orman belgelendirme işleminin asıl amacı, ormanlarımızın ekolojik, ekonomik ve sosyal olarak yani sürdürülebilir olarak işletilmesi, ormanlarımızın bozulmasına ve yok olmasına yönelik endişelerin ortadan kaldırılmasıdır. Çanakkale Bölgesi ormanları diğer bölgelerimizden azımsanmayacak kadar öneme sahiptir ve bu belge olmazsa olmaz bir belgedir. Bu konuda yaptığımız girişim sonuç verdi ve konunun 2019 yılı Yatırım Programına alındığı müjdesini Çanakkale Milletvekilimiz ve AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Bülent Turan'dan aldık. Kendisine ve desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Orhan Tavlı'ya sektörümüz ve Odamız adına şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol