Sevdikleriniz Sevgi İzi'yle artık daha güvende

Çan Belediyesi özel eğitime ve bakıma muhtaç zihinsel engelli kişiler ile Alzheimer hastalarını güvence altına alacak, televizyon programcısı Müge Anlı ile birlikte hareket ederek Sevgi İzi Projesini Çan’da hayata geçirdi.

Sevdikleriniz Sevgi İzi'yle artık daha güvende

Çan Belediyesi özel eğitime ve bakıma muhtaç zihinsel engelli kişiler ile Alzheimer hastalarını güvence altına alacak, televizyon programcısı Müge Anlı ile birlikte hareket ederek Sevgi İzi Projesini Çan’da hayata geçirdi.

09 Ocak 2018 Salı 15:32
Sevdikleriniz Sevgi İzi'yle artık daha güvende

Başta Alzheimer hastaları ile özel eğitim ve bakıma muhtaç kişilerin ‘tanınmasına’ yönelik ‘sevgi izi’ projesi 5 Ocak Cuma günü gün boyunca Çan Belediyesi Termal Otel’de uygulandı. Sevgi izi projesinin Çan da uygulanıyor olması özellikle engelli çocukların ailelerini sevindirdi. Çan Belediyesi, Çan’ı yarınlara daha modern ve yaşanabilir kent olgusu ile taşımak için gece gündüz demeden şehrin dört bir tarafında belediyecilik faaliyetlerini sürdürürken, insanı merkeze alan sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini bir bir yerine getirerek birçok projeyi hayata geçirmeye de devam ediyor. Bu kapsamda Çan Belediyesi, son olarak özel eğitime ve özel bakıma muhtaç zihinsel engelli çocuk, genç ve Alzheimer hastası yaşlıları güvence altına alacak Sevgi İzi Projesi’ni Çan’da hayata geçirdi. Sevgi İzi projesinin Çan’da uygulanmasına öncülük eden Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, bileklerine sevgi izi işlenmesi sırasında aileleri yalnız bırakmadı. Zihinsel engelli çocuk, genç ve Alzheimer hastası yaşlıları güvence altına alacak Sevgi İzi projesi hakkında konuşan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, “Böylesi önemli bir projenin içerisinde olmak ve Çan’da yaşayan bu özel hemşerilerimize bir nebzede olsa katkı ve destek sağlayabiliyorsak ne mutlu bizlere” dedi.

Önce insan

Başkan Kuzu; “Biz belediyeciliği park yapan, yol yapan, altyapı inşa eden, çöp toplayan kurumlar olarak görmedik ve görmüyoruz. Belediye olarak bunları tabi ki yapacağız hatta en iyi şekilde yapacağız; ama önce insan diyeceğiz. Belediye olarak hizmetlerimizi bu anlayış çerçevesinde sürdürürken, tabi ki bizler için ayrı bir önem arz eden ve toplum içerisinde onları her zaman en ön sıralarda görmek istediğimiz özel bakıma ve özel eğitime muhtaç vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Çanımızda yaşayan özel bakıma ve özel eğitime muhtaç kardeşlerimizi toplumdan soyutlamak yerine onların hayatın birer parçası olmalarını sağlayacak proje, faaliyet, etkinliklerle bu kardeşlerimizin sosyal yaşamda hak ettikleri yeri bulmaları için çalışıyoruz. Bu kapsamda Çanımızda yaşayan bu özel insanlarımızın güvenlikleri için elzem olan yeni bir uygulamayı hayata geçirdik.” diye konuştu.

Sevgi İzi nedir?

Proje kapsamında verilen numaralara göre engelli vatandaşların kimlik bilgileri, nerede oturdukları ve ailesi hakkında bilgiler ülke çapında bir veri bankasında ve emniyet mensuplarında bulunacak. Hiçbir şekilde, engelli vatandaşın bilgileri emniyet mensuplarının dışında kullanılmayacak. Engelli vatandaşı bulan kişi ya da kişiler, özel kişilerin kolundaki Sevgi İzi numarasıyla polis, jandarma veya en yakın birime başvuru yapacaklar. Bileğindeki o rakamı taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak. Yurt dışında elektronik kelepçe bileklik şeklinde bu tarz projeler uygulanırken bu bileklerin kaybolmasının önüne geçecek sevgi izi dövmesi ile kalıcı dört rakamlı bir numara ile bilgileri veri bankasına depolanıyor.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanAbdurrahmanKuzuSevgiIzi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol