Tavlı; “Geleceği hep birlikte planlayacağız”

Çanakkale Valiliği öncülüğünde ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) koordinasyonluğunda kamu ve özel kesim kuruluşları, üniversiteler ile sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı 11’inci Kalkınma Planı ‘Geleceği Birlikte Planlayalım’ Çanakkale İl Toplantısı gerçekleştirildi.

Tavlı; “Geleceği hep birlikte planlayacağız”

Çanakkale Valiliği öncülüğünde ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) koordinasyonluğunda kamu ve özel kesim kuruluşları, üniversiteler ile sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı 11’inci Kalkınma Planı ‘Geleceği Birlikte Planlayalım’ Çanakkale İl Toplantısı gerçekleştirildi.

21 Şubat 2018 Çarşamba 16:48
Tavlı; “Geleceği hep birlikte planlayacağız”

11’inci Kalkınma Planı ‘Geleceği Birlikte Planlayalım’ Çanakkale İl Toplantısı’na, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç, protokol üyeleri, kaymakamlar, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 11. Kalkınma Planı Toplantısına Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen Başkan S.Kaya Üzen, Genel Sekreter Sevcan Elver, Çanakkale Ticaret Borsasının Sekretaryasını yürüttüğü TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İ.Kürşat Tuna, GGK Başkan Vekili Ali Rıza Yüzügüler, GGK Sorumlusu Burcu Genç ve Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu üyeleri katıldı. 11’inci Kalkınma Planı için Kalkınma Bakanlığı’nın toplumun tüm kesimlerin görüşlerinin alındığı toplantıda Çanakkale’nin önümüzdeki yakın dönem planları ele alındı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Orhan Tavlı; “2019-2023 dönemini kapsayan plan Kalkınma Bakanlığı tarafından 2023 vizyonu doğrultusunda ülkemizin kalkınma hedeflerini daha ileriye taşıyacak üzere hazırlanmaktadır. Yaygın bir toplumsal katılımın sağlanması önem arz etmektedir. Yerel paydaşlarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın kalkınma planı sürecine doğrudan dahil olması önceliktir. Geleceği hep birlikte planlayacağız” dedi. Vali Tavlı’nın konuşmasının ardından 11’inci Kalkınma Planı ve hazırlık çalışmaları hakkında bilgi veren Planlama Programlama Koordinasyon Birimi Uzmanı Cansu Atılgan, kalkınma planlarının ülkemizin vizyonunu ortaya koyan, 5 yıllık dönemde gelecek hedeflerini ortaya koyan ve planlama hiyerarşisinde en üst seviyede bulunan politika dokümanları olduğunu belirtti.

“Türkiye’nin kılcal damarlarına erişilecek”

Atılgan konuşmasını şöyle sürdürdü: “11’inci Kalkınma Planımızın hazırlıkları Kalkınma Bakanlığımızca başladı. Balıkesir’de bugün yaptığımız toplantı gibi 81 ilimizin her birinde bu toplantılar yapılacak. Bugün ülkemizin önümüzdeki 5 yıllık vizyonunu ortaya koyabilmek için hep birlikte stratejiler geliştireceğiz, politikalar geliştireceğiz. Burada geliştirdiğimiz stratejiler, politikalar raporlanacak, Kalkınma Bakanlığına gönderilecek ve 11’inci Kalkınma Planımızın hazırlıklarında kullanılacak. Doğrudan bugün burada planımıza katkı sağlamış olacağız. Kalkınma planları ülkemizin vizyonunu ortaya koyan, 5 yıllık dönemde gelecek hedeflerini ortaya koyan ve planlama hiyerarşisinde en üst seviyede bulunan politika dokümanlarıdır. Ülkemizde ilk olarak 1963 yılında 1’inci 5 yıllık kalkınma planı hazırlanmış, 1960 yılında Devlet Planlama Teşkilatı’nın kurulmasıyla artık kalkınmada planlı döneme geçiş yapmış bulunuyoruz. O tarihten beri kalkınma planlarımız hazırlanıyor. 2018 yılının sonu itibariyle yürürlükte olan 10’uncu kalkınma planımızın uygulama dönemi sona erecek. Ve 2019-2023 yıllarını kapsayan 11’inci kalkınma planımız uygulamaya konulacak. İşte biz de bugün 11’inci kalkınma planına katkılarımızı sağlamak üzere bir araya geldik. Yani masa başında Ankara’dan birkaç uzmanın oturup ülkenin tamamıyla ilgili politika geliştirmemesi, bunun yerine ülkenin kılcal damarlarına erişerek önerilerin toplanması… Bu toplantıların aslında en önemli amacı bu.” Katılımcılar tarafından Türkiye’nin kalkınma öncelikleri ve stratejileri oylandı. Eğitim, Demokrasi, adalet güvenlik, tarım ve kırsal kalkınma, teknolojiye dayalı yenilikçi ve rekabetçi üretim, gelir dağılımı konularında kalkınma öncelikleri belirlendi. Öncelikleri içeren Odak grup toplantıları gerçekleştirildi. Kadınlara özel oturum ve gençlere özel oturumlarla TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu, genç istihdamı ve girişimciliğin desteklenmesi konularında görüşlerini bildirdiler.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleValiliği
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol